La XI Infinitri 113 Triathlon Peníscola, una competició de triatló de mitja distància, està programada per al dia 23 d'abril i ha registrat un rècord de participació femenina

La diputada provincial d'Esports, Tania Baños, ha destacat que la XI Infinitri 113 Triathlon Peníscola comptarà amb la participació de més de mil participants provinents d'una vintena de països

Esports 18 de abril de 2023 Andrea Andreu Andrea Andreu
IMG-0145

La Diputació de Castelló ha presentat aquest matí, a l'Espai Cultural Obert Les Aules, la XI Infinitri 113 Triathlon que se celebrarà el 23 d'abril. Aquesta edició bateix rècords tant en nombre de participants com en diversitat de nacionalitats. Més de mil esportistes de vint països diferents participaran en aquest esdeveniment esportiu, establint un rècord de participants i de diversitat cultural. A més, també s'ha batut el rècord de participació femenina, amb quasi 100 dones inscrites.

A la presentació, organitzada per la Diputació Provincial, han estat presents la diputada d'Esports, Tania Baños, el director de comunicació de la Fundació Trinidad Alfonso, Julián Lafuente, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, el director d'Esports de la Generalitat Valenciana, Josep Miquel Moya, l'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, i l'alcalde de Sant Jordi, Iván Sánchez.

La diputada Baños ha destacat l'augment de la participació femenina i ha anunciat la creació de la carrera "infinitriWoman" per fomentar encara més la participació de les dones. Entre les participants destacades es troba l'australiana Ashleig Gentle, la triatleta número 1 del rànquing mundial.

La Infinitri 113 Triathlon continuarà formant part del Rànquing Nacional de Mitjana distància de la Federació Espanyola de Triatló (FETRI) i també puntuarà per al Rànquing Mundial de la Professional Triathletes Organisation (PTO). A més, s'atorgarà una bossa de premis de 10.000 euros als guanyadors.

La prova començarà amb un segment de natació de 1.900 metres amb sortida i arribada a diferents platges de Peníscola, envoltant el barri antic de la localitat. Seguidament, els participants completaran un exigent recorregut ciclista de 90 km per l'interior de la comarca, passant per les localitats de Càlig, Cervera i Sant Jordi. La competició finalitzarà amb una cursa a peu de 21 km que començarà al passeig marítim de la platja Nord i acabarà a la platja Sud.

Te puede interesar
Lo más visto