L'Escola d'Art i Superior de Disseny (EASD) s'ha destacat per convertir-se en un altaveu de les reivindicacions feministes a través de l'activisme

L'Escola d'Art i Superior de Disseny fa un balanç positiu dels quasi dos mesos d'actes que van tenir com a punt de partida el 8 de març, Dia Internacional de la Dona

Cultura 20 de abril de 2023 Redacció Redacció
Performance IES Leopoldo Querol 4
Performance IES Leopoldo Querol

L'EASD Castelló ha posat en marxa un programa d'activitats molt complet en relació amb el 8 de març, que ha generat reflexió i compromís social entre l'estudiantat i el públic general. Amb una clara vocació activista, l'escola s'ha convertit en un altaveu de les reivindicacions feministes i ha destacat per la seva aposta per la igualtat de gènere.

L'exposició "Dones de Primera i Disseny", en col·laboració amb el Vila-real Club de Futbol Femení, ha estat una de les iniciatives més destacades. Aquesta exposició ha mostrat una selecció de cadires i butaques icòniques dissenyades per equips mixtos de dones i homes, acompanyada d'una elegant mostra de vestuari del dissenyador Higinio Mateu. A més, les jugadores del Vila-real Club de Futbol Femení van participar en una sessió de fotos en el claustre de l'EASD de Castelló, amb la col·laboració d'estudiants i docents d'imatge personal de l'IES Salvador Gadea i estudiants de moda de l'EASD.

L'exposició "Dissenyadores, els conéixes?" ha estat una altra mostra destacada, realitzada en col·laboració amb diversos instituts de la província de Castelló i institucions internacionals amb les quals l'escola té convenis Erasmus establerts.

A més de les exposicions, s'han realitzat diverses accions performatives, com la performance "Dones de Primera i Disseny" amb la col·laboració de l'IES Leopoldo Querol i la performance "Societat en Desconstrucció: Cresquem tots/totes en feminisme", a càrrec del Conservatori Professional de Dansa de Castelló.

Aquestes activitats han posat de manifest l'engagement de l'alumnat amb aquesta temàtica i han contribuït a generar consciència i debat sobre la igualtat de gènere i els rols de gènere en la societat. L'EASD Castelló ha demostrat el seu compromís en fomentar la igualtat d'oportunitats i en ser un espai de reflexió i acció en matèria de feminismes.

Te puede interesar
Lo más visto