Els quiosquets de Borriana obrin les seues portes aquest divendres

La gran majoria de berenadors inaugura la temporada de manera segura ajustant-se a la normativa anticovid

General 19 de junio de 2020 Redacció
15257674597262
Els quiosquets de Borriana Font: El Mundo

Després de diverses setmanes amb un futur incert, els quiosquets de Borriana obrin les seues portes des de hui després d'adoptar les mesures necessàries per a garantir la seguretat sanitària. En les últimes setmanes els empresaris han treballat a contrarellotge en el muntatge de les seues instal·lacions per a poder inaugurar la temporada al més prompte possible. Això ha permés que, des d'aquesta mateixa vesprada, tres dels quatre berenadors situats a la platja de l'Arenal comencen a oferir els seus serveis.

El problema, no obstant això, es troba en la normativa que prohibeix poder ballar als clients. I és que, la majoria dels empresaris coincideixen que la restricció de no poder disposar d'una zona per a ballar és un hàndicap per al seu negoci. Per això, s'estan plantejant alternatives a aquesta situació. Una d'elles és muntar taules amb la distància de seguretat, com explica Vicente García, propietari del Moloko, que afig que «xicotets grups de 4 o 5 persones podran romandre dempeus en la barra mentre es conserve la distància».

Per part seua, Jorge Antonino, del QP adverteix que aquesta restricció estarà vigent, almenys, mentre dure l'estat d'alarma i que «més endavant ens adaptarem a la normativa que es marque des de la Generalitat». Antonino manifesta que la necessitat de controlar l'aforament i que els clients hagen d'esperar en les seues taules al fet que els prenguen nota suposa destinar molta més inversió a reforçar el personal i garantir un bon servei als clients.

Un altre dels establiments que se suma hui a l'obertura és el Bonkivil, que també ha hagut d'adaptar el seu establiment per a garantir la salut dels seus clients. El seu propietari destaca el suport rebut per part de l'Ajuntament, que va anunciar la millora de condicions als quiosquets i berenadors per a afrontar la crisi del coronavirus.

Per part seua, el consistori assumirà el pagament de taxes a Costas dels locals situats en l'arena, els eximirà del cànon d'ocupació i els permet ampliar la superfície a les instal·lacions situades en terrenys de propietat municipal.

Els empresaris, a més, fan una crida a la responsabilitat de tots els clients amb la intenció que es puga complir amb la normativa actual i així, poder gaudir de l'estiu.

Te puede interesar
Lo más visto