Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Serveis Públics completa la reparació dels danys per les pluges en un tram de la séquia Major

La Regidoria de Serveis Públics ha iniciat els treballs per a completar la reparació dels danys ocasionats per les pluges torrencials del passat mes de novembre en un tram de la séquia Major, a l'altura de la plaça de L'Alguer.

General 19/04/2023 Redacció Redacció
obres séquia major 2

Les fortes precipitacions van ocasionar importants desperfectes i l'ensulsiada de part del mur lateral del canal, així com de la vorera. La Comunitat de Regants ha executat les obres de reconstrucció del mur de la séquia, a través de l'acord que manté amb l'Ajuntament, mentre que la Regidoria de Serveis Públics assumeix la reparació de la part corresponent a via pública.

Concretament, els treballs consistiran en la reposició de la part de vorera que el torrent d'aigua va arrossegar així com la instal·lació de dos col·lectors per a millorar l'evacuació de pluvials amb la finalitat d'evitar que tornen a produir-se aquests danys en cas de fortes pluges. El projecte es duu a terme ara que el consistori ja compta amb el
pressupost aprovat i ha incorporat romanents de tresoreria per a poder finançar aquestes obres.

Cal recordar que, en virtut de l'acord entre l'Ajuntament i la Comunitat de Regants, responsable del manteniment i gestió de la séquia Major, el pressupost municipal de 2023 contempla un conveni de col·laboració per a la millora de la séquia Major i el seu entorn. Aquest acord, amb una quantia anual de 100.000 euros, contempla a més integrar millor aquest element a la ciutat i incorporar el seu ús com a infraestructura per a alleujar les aigües pluvials en cas d'episodis de pluges torrencials.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter