Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

La Generalitat inicia el procés de cita prèvia per a sol·licitar el Bo Cistella de la Compra de 90 euros

La ciutadania interessada pot inscriure's a través de la pàgina web bonocesta.gva.es fins al 14 de juliol de 2023

Economía 20/04/2023 Redacció Redacció
230420_HAC_foto1_BonoCesta_CAS 1

La Generalitat comença aquest dijous el procés de cita prèvia per a sol·licitar el Bo Cistella de la compra de la Comunitat Valenciana, que pretén ajudar les famílies valencianes a pal·liar els efectes de la pujada dels preus de l'alimentació.

El bo funciona en format targeta moneder de prepagament de 90 euros per persona, que estarà activada durant 4 mesos i es destinarà al pagament d'aliments en tots els establiments del sector de l'alimentació de la Comunitat Valenciana.

En concret, el Bo Cistella de la compra de 90 euros es pot sol·licitar en la web fins al pròxim 14 de juliol de 2023 a través d'un procediment senzill i simplificat.

Una vegada sol·licitada la cita prèvia es procedirà a la realització de la sol·licitud, que podrà realitzar-se de manera presencial en la franja de dies/hores de la cita prèvia en qualsevol oficina de Correus i Telègrafs, o bé de manera telemàtica, per a això es requereix certificat electrònic i signatura electrònica.

En realitzar la sol·licitud es podrà indicar el tipus de targeta que desitja rebre, que podrà ser física (es rebrà en el domicili que s'indique en la sol·licitud) o virtual (està prevista per a descarregar-la en el mòbil, per a això és necessari que dispose de tecnologia NFC). Quan a la persona beneficiària se li concedisca l'ajuda, se l'informarà mitjançant correu electrònic de la resolució i a partir d'aqueix moment rebrà la targeta pre-pagament Bo Cistella.

En funció del tipus de targeta triat en la seua sol·licitud, la rebrà a través del correu electrònic (en el cas de les targetes virtuals) o bé per correu postal (en el cas de targetes físiques).

Una vegada la persona beneficiària dispose de la targeta haurà de realitzar l'activació d'aquesta. En el cas de les targetes físiques, en la carta que reba se li indicarà la manera d'activar la seua targeta, mentre que en les targetes virtuals, en el mail rebut se li indicarà la manera d'activar la seua targeta, i a partir d'aqueix moment es podrà utilitzar la targeta pre-pagament Bo Cistella.

De manera complementària, la Generalitat ha posat a la disposició de la ciutadania un telèfon per a atendre les consultes, el 96 099 01 07, que està disponible des d'aquest dijous en horari de dilluns a divendres de 9 a 15 hores, així com l'adreça de correu electrònic [email protected].

Persones beneficiàries

Podran beneficiar-se d'aquesta ajuda les persones residents i amb domicili fiscal en la Comunitat Valenciana que hagen tingut una renda familiar inferior a 21.000 euros anuals en 2021, així com les persones que durant 2022 hagen treballat per compte propi a aliena; hagen rebut prestació o subsidie desocupació/subsidie; hagen percebut l'Ingrés Mínim Vital o hagen percebut la Renda Valenciana d'Inclusió.

De manera complementària i en col·laboració amb el programa Bo Cistella de la Compra de la Generalitat, les grans distribuïdores d'alimentació de la Comunitat Valenciana i un sector del xicotet comerç donaran fins a un milió d'euros a ONG i associacions sense ànim de lucre per a l'adquisició d'aliments.

Amb aquests requisits, s'estima que l'ajuda puga arribar fins a les 500.000 persones beneficiàries, amb un impacte econòmic total de 48,44 milions d'euros per al supòsit que totes les potencials persones beneficiàries perceben l'ajuda.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter