El 22 d'abril, Castelló va celebrar el Dia de la Mare Terra amb diverses activitats en defensa del medi ambient i la sostenibilitat

La construcció d'un esquelet utilitzant un crani de balena i el tronc d'un eucaliptus seria una obra artística o una creació escultòrica única i inusual. Aquesta combinació de materials pot representar una fusió entre la naturalesa marina i la flora terrestre

General 23 de abril de 2023 Redacció Redacció
romalda 1

Castelló celebra aquest divendres i dissabte el Dia de la Mare Terra amb la construcció del projecte 'Romalda', una obra col·lectiva que consisteix en una macroinstal·lació que representa una balena i que s'ha instal·lat a la plaça Hort dels Corders.

Aquesta iniciativa, que té com a objectiu llançar un crit contra l'emergència climàtica, ha comptat amb la participació de més de 80 centres educatius i entitats de tot tipus, en el marc de les activitats del Pla Estratègic Castelló Ciutat Educadora. Els nens i nenes han tingut un paper protagonista en aquesta jornada i han gaudit de xerrades, concerts, visites guiades i activitats infantils, tot construint una gran balena de 22 metres anomenada 'Romalda'. Aquesta obra neix de l'imaginari de l'artista i activista social Rafa Gallent i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Castelló a través de les regidories d'Educació, Cooperació i Transició Ecològica, la Conselleria de Participació i Cooperació i l'ONGD Pankara EcoGlobal.

Aquesta iniciativa no només promou la consciència ambiental i la lluita contra el canvi climàtic, sinó que també involucra la comunitat educativa i diverses entitats per a fomentar la participació ciutadana en la preservació del medi ambient. És una manera de donar veu als més joves i crear un espai de reflexió i acció col·lectiva envers la sostenibilitat i el respecte a la natura.

Te puede interesar
Lo más visto