La Diputació de Castelló ha programat més de 20 activitats acadèmiques i de divulgació per a commemorar el centenari de la mort del Papa Lluna

Aquesta efemèride destaca la importància històrica i cultural del Papa Lluna, conegut com a Papa Benet XIII, que va ser el pontífex de l'Església Catòlica entre 1394 i 1423

General 23 de abril de 2023 Redacció Redacció
PapaLuna-2

El programa d'actes organitzat per la Diputació de Castelló, juntament amb els ajuntaments de Peñíscola i Illueca, en motiu del VI centenari de la mort del Papa Lluna, inclou una gran varietat d'activitats acadèmiques i de divulgació que es desenvoluparan fins al mes de desembre.

Les jornades acadèmiques, que començaran demà dissabte dia 22 d'abril, es realitzaran a la localitat de Peñíscola i comptaran amb diverses ponències relacionades amb la figura del Papa Lluna. Alguns dels temes que es tractaran inclouen la legitimitat i reivindicació teològica i canònica del Papa Benet XIII, la petjada universitària del Cardenal Pedro Martínez de Luna, la biblioteca de Peñíscola en 1429 i la influència del Papa Lluna en el Compromís de Casp, entre d'altres. Aquestes conferències tindran lloc al saló gòtic del Castell de Peñíscola.

D'altra banda, les activitats de divulgació es duran a terme fins al mes de desembre. Hi haurà una visita teatralitzada nocturna titulada "María de Castella i el secret del Papa Luna" a l'interior del castell de Peñíscola, a càrrec de l'companyia Àgape Teatre. També es realitzarà una activitat lúdica per a tots els públics anomenada "Històries encaixades de la seua santedat Benet XIII" a càrrec de Cebe Muntatges Teatrals. A més, hi haurà altres activitats com la presentació d'un llibre sobre el Papa Lluna, tallers històrics per a públic infantil, una recreació històrica de la mort del Papa Lluna i visites teatralitzades al castell, entre altres propostes.

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha reivindicat la rehabilitació del Papa Lluna en aquesta efemèride, destacant la importància de treballar en la restitució de la seva imatge, ja que encara és considerat com l'antipapa per part de l'Església. Això pot ser un moment oportú perquè les institucions implicades treballin en aquesta direcció.

Te puede interesar
Lo más visto