El Dia del Llibre és una jornada especial per a celebrar la cultura i la lectura, i en aquesta ocasió, la ciutat d'Onda va decidir honrar la seua Carta Pobla amb una activitat molt especial

L'Alcalde d'Onda, Ximo Huguet, va afirmar: "Volem posar en valor el text fundacional de la nostra ciutat com és la Carta Pobla". Aquesta declaració demostra el compromís de l'Ajuntament d'Onda en preservar i difondre la importància històrica d'aquest document

Cultura 24 de abril de 2023 Andrea Andreu Andrea Andreu
NDP- lectura 2

La celebració de la Carta Pobla d'Onda durant el Dia del Llibre és una mostra del compromís de l'Ajuntament amb la preservació i difusió de la seua història i cultura. La lectura compartida del text fundacional, així com els altres textos literaris i històrics, permet que els ciutadans participin activament en la commemoració d'aquesta data important per a la ciutat.

La elecció de l'Església de la Sang com a lloc per a la lectura simbolitza la importància de la carta fundacional en la vida del municipi. A més, la ruta poètica pel centre històric brinda als assistents l'oportunitat de connectar amb el patrimoni cultural d'Onda d'una manera única.

A més de les activitats de la Biblioteca d'Onda, com el taller de cuina per als més menuts, l'Ajuntament també reconeixerà el Club Esportiu Onda i la científica Dolores Corella amb la medalla d'or de la ciutat, en reconeixement a les seues aportacions a la societat local i global.

L'exposició sobre la Carta Pobla a la Casa de la Cultura i altres esdeveniments organitzats per associacions i entitats locals enriqueixen encara més la celebració, demostrant la implicació de la comunitat en preservar i valorar el llegat històric d'Onda.

En conjunt, aquesta commemoració ressalta la importància de la Carta Pobla com a base fonamental de la identitat i l'orgull de la ciutat, al mateix temps que fomenta la participació ciutadana en la preservació i difusió de la història local.

Te puede interesar
Lo más visto