Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

El Dia del Llibre és una jornada especial per a celebrar la cultura i la lectura, i en aquesta ocasió, la ciutat d'Onda va decidir honrar la seua Carta Pobla amb una activitat molt especial

L'Alcalde d'Onda, Ximo Huguet, va afirmar: "Volem posar en valor el text fundacional de la nostra ciutat com és la Carta Pobla". Aquesta declaració demostra el compromís de l'Ajuntament d'Onda en preservar i difondre la importància històrica d'aquest document

Cultura 24/04/2023 Andrea Andreu Andrea Andreu
NDP- lectura 2

La celebració de la Carta Pobla d'Onda durant el Dia del Llibre és una mostra del compromís de l'Ajuntament amb la preservació i difusió de la seua història i cultura. La lectura compartida del text fundacional, així com els altres textos literaris i històrics, permet que els ciutadans participin activament en la commemoració d'aquesta data important per a la ciutat.

La elecció de l'Església de la Sang com a lloc per a la lectura simbolitza la importància de la carta fundacional en la vida del municipi. A més, la ruta poètica pel centre històric brinda als assistents l'oportunitat de connectar amb el patrimoni cultural d'Onda d'una manera única.

A més de les activitats de la Biblioteca d'Onda, com el taller de cuina per als més menuts, l'Ajuntament també reconeixerà el Club Esportiu Onda i la científica Dolores Corella amb la medalla d'or de la ciutat, en reconeixement a les seues aportacions a la societat local i global.

L'exposició sobre la Carta Pobla a la Casa de la Cultura i altres esdeveniments organitzats per associacions i entitats locals enriqueixen encara més la celebració, demostrant la implicació de la comunitat en preservar i valorar el llegat històric d'Onda.

En conjunt, aquesta commemoració ressalta la importància de la Carta Pobla com a base fonamental de la identitat i l'orgull de la ciutat, al mateix temps que fomenta la participació ciutadana en la preservació i difusió de la història local.

Te puede interesar

turisme visites i gimcanes Termet (2)

Peníscola celebra el dia del seu Patró, Sant Roc, amb la tradicional ofrena floral

Redacció
Cultura 17/08/2023

Peníscola festeja avui el dia del seu Patró, Sant Roc, amb la missa en la parròquia de Santa María, després de la qual s'ha celebrat l'habitual processó pels carrers del nucli antic fins a la plaça que porta el nom del mateix sant, on s'ha realitzat la tradicional ofrena floral, per part de la Reina de Festes, Rocío González, en la fornícula que es troba allí situada

Lo más visto

Newsletter