Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Romalda urgeix mesures concretes per a revertir l'emergència climàtica en el Dia de la Mare Terra

L'obra conceptual i col·lectiva ‘Romalda’ acull a Castelló hui, Dia Internacional de la Mare Terra, la lectura d'un manifest per a conscienciar sobre la importància de protegir la terra i els seus ecosistemes.

General 22/04/2023 Redacció Redacció
El artista Rafa Gallent frente a Romalda

Sis persones de diferents edats i sexes han llegit aquest matí un document reivindicant a Romalda -una balena de 22,5 metres- com una intervenció sociocultural per a sensibilitzar al públic sobre la cura de les persones i del planeta. “Necessitem intervindre i protegir el medi ambient, la naturalesa i la seua biodiversitat per a fer front als problemes que​ ja estem patint i exigir la posada en marxa de polítiques urgents i concretes per a revertir l'emergència climàtica”, resa un fragment de document.

“Des del teixit associatiu de Castelló i des de la ciutadania en general, som conscients que ens trobem, per tant, en un punt d'inflexió, pot ser sense retorn, si no actuem amb immediatesa”, continua el text.

El manifest advoca també per oferir recursos transformadors mitjançant l'educació, l'agroecologia i les bones pràctiques dels 17 objectius de desenvolupament sostenible, sempre amb una mirada de ciutat educadora.

Els tallers, la xarrada del filòsof Feliciano Moyargo entorn del seu assaig ‘La fórmula del bé’ i la sessió de biodanza posen el punt i final a dues jornades en les quals aquesta balena de més de 22 metres ha servit com a punt de trobada i reflexió. Un projecte dirigit i coordinat per Rafa Gallent. 

Te puede interesar

230509_PRE_Foto1_XPuig_Universia

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha destacat la importància de la contribució de les universitats per afrontar els desafiaments de les "transicions disruptives d'aquesta dècada".

Redacció
Educació 10/05/2023

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha participat en l'obertura de la V Trobada Internacional de Rectors Universia 2023, que ha tingut lloc a València. Aquest esdeveniment ha reunit a 700 líders acadèmics de 14 països, amb l'objectiu de debatre i intercanviar coneixements sobre els reptes actuals de l'educació superior.

Lo más visto

Newsletter