n una declaració recent, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha afirmat que la recuperació de la titularitat del Palau de la Generalitat constitueix un "acte de justícia"

El president de la Generalitat i el president de la Diputació de València han signat aquest dimarts l'acord pel qual la Generalitat es converteix en la titular de l'edifici que és seu de l'autogovern. Aquest acord representa la culminació d'un llarg procés iniciat fa 40 anys i permet que la Generalitat assumeixi la propietat del Palau de la Generalitat de mans de la Diputació de València

Política 25 de abril de 2023 Redacció Redacció
230425_PRE_Foto1_cesion_Palau

En l'acte de signatura de la cessió de la propietat del Palau de la Generalitat a l'Administració autonòmica, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que aquesta recuperació constitueix un "acte de justícia" per al patrimoni de la Comunitat Valenciana. Puig ha assenyalat que aquest acord culmina un llarg procés cap a la normalitat administrativa que es va iniciar fa 40 anys.

La signatura de l'acord ha tingut lloc en el Va salar de Corts, un lloc simbòlic que recorda la pèrdua dels furs en la Batalla d'Almansa. Puig ha destacat que aquesta data és important per recordar els esdeveniments passats, però no amb desesperança, sinó amb la consciència dels avenços aconseguits en els últims 40 anys d'autogovern valencià.

El president ha subratllat la importància de la cooperació institucional en aquesta transferència de titularitat, afirmant que l'autogovern és una xarxa de seguretat i una base per al progrés de la Comunitat Valenciana. Puig ha reivindicat una governança basada en el respecte a la diversitat, sense sectarismes ni dogmes, i ha destacat que aquest és el fonament del fet diferencial valencià.

En resum, la recuperació de la titularitat del Palau de la Generalitat és considerada un acte de justícia i culmina un llarg procés cap a la normalitat administrativa. A més, simbolitza el renéixer del poble valencià i la reivindicació de l'autogovern i el patrimoni cultural de la Comunitat Valenciana.

Te puede interesar
Lo más visto