El fiscal general de l’Estat ha realitzat una visita a l’Oficina de Denúncies de Violència de Gènere de València

El fiscal general del Estado ha realitzat una visita a l’Oficina de València, que juntament amb les oficines d’Alacant i Castelló, ha donat suport a 3.518 dones i ha tramitat 2.130 denúncies

General 25 de abril de 2023 Redacció Redacció
230425_JUST_GBravo_Foto1_Fiscal_General

Aquest dimarts, el fiscal general de l'Estat, Álvaro García Ortiz, ha realitzat una visita a l'Oficina de Denúncies i Assistència a les Víctimes de Violència de Gènere de València, acompanyat per la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo.

Durant la visita, la coordinadora de les tres oficines, la inspectora-cap de la Policia de la Generalitat, Pilar Bojo, ha informat a García Ortiz que des de l'obertura de les instal·lacions a l'abril de 2019, un total de 2.969 dones víctimes de violència masclista han rebut assistència. D'aquestes, més de la meitat, 1.883, han presentat una denúncia contra els seus agressors presumptes.

Aquestes xifres s'han de sumar a les de les oficines de Castelló i Alacant. En conjunt, les tres oficines han atès 3.518 dones i han tramitat 2.130 denúncies, la qual cosa suposa que més del 60% de les dones ateses han presentat una denúncia.

La consellera Bravo ha agraït al fiscal general de l'Estat la seva visita i ha destacat la importància d'aquest espai exclusiu per a les víctimes de violència de gènere, amb personal especialitzat. A més, ha expressat la gratitud del govern valencià pel suport rebut de la Fiscalia General en l'implementació de recursos per a lluitar contra la violència de gènere a la Comunitat Valenciana i en tot el país.

Per la seva part, García Ortiz ha destacat la bona feina realitzada per les oficines de Denúncies i Assistència a les Víctimes de Violència de Gènere i ha subratllat la importància de l'acompanyament i l'atenció immediata a les víctimes. Ha afegit que generar confiança en el sistema és fonamental per a la lluita contra la violència de gènere i que les oficines juguen un paper clau en aquest sentit.

En resum, la visita del fiscal general de l'Estat a l'Oficina de València ressalta el treball realitzat en la prevenció i assistència a les víctimes de violència de gènere i la importància de generar confiança en el sistema per a garantir una protecció efectiva.

Te puede interesar
Lo más visto