Els habitants de Xilxes tindran l'oportunitat de compartir les seves fotografies antigues per crear un arxiu fotogràfic col·lectiu que destacarà la història del poble i en valorarà el seu llegat

L’arxiu municipal de Xilxes s’encarregarà de digitalitzar les imatges proporcionades, classificant-les segons el lloc o la realitat que retraten. Una vegada escanejades, les fotografies seran retornades als seus propietaris, amb l’objectiu de preservar la història del poble i els seus habitants

Cultura 25 de abril de 2023 Redacció Redacció
ARXIU FOTOGRAFIC

L'Ajuntament de Xilxes ha engegat un emocionant projecte participatiu per a enalteir la rica història del municipi a través de fotografies antigues que compten amb la participació dels seus veïns i que captiven llocs emblemàtics del terme municipal. Amb l'objectiu de crear un arxiu municipal digital que encapsule la memòria de Xilxes i la seva gent des del segle XX, l'Ajuntament ha iniciat aquesta iniciativa social, convidant tots els habitants de Xilxes a sumar-se-hi. Aquelles persones que desitgin participar podran portar les fotografies capturades pels seus avantpassats en llocs locals al tercer pis de l'edifici de l'Ajuntament, de dilluns a divendres, de 9:00 a 13:00 hores.

Les imatges seran escanejades i s'emplenarà una ressenya amb informació sobre el lloc, l'any i la vivència que capturen. Seguidament, les fotografies seran retornades als propietaris en el mateix moment. Aquesta iniciativa col·lectiva té com a finalitat immortalitzar i destacar la rica història de Xilxes, les seves tradicions, cultura i patrimoni, a través dels àlbums familiars dels seus estimats habitants.

L'objectiu compartit de l'Arxiu Municipal i de l'Ajuntament és digitalitzar aquestes imatges per a compartir-les amb tots aquells que desitgin explorar-les i, en un futur, utilitzar-les en exposicions o projectes artístics que donin a conèixer la Xilxes d'abans i les seves persones.

Te puede interesar
Lo más visto