La Diputació de Castelló té previst finalitzar al mes de juliol les obres de reparació de les carreteres afectades per l'episodi de la tempesta Filomena

L'àrea de carreteres de la Diputació de Castelló compta per a l'any 2023 amb un pressupost de 13,2 milions d'euros destinats a realitzar diverses actuacions de millora de la seguretat viària en les diferents comarques de la província

General 26 de abril de 2023 Redacció Redacció
_DSC3805 (copiar)

La Diputació de Castelló està realitzant treballs previs a la pavimentació de les carreteres afectades per la borrasca Filomena, amb l'objectiu d'iniciar les obres abans de l'estiu i finalitzar-les al mes de juliol. Aquestes obres de reparació del ferm i millora de la seguretat viària representen una inversió conjunta de 5.262.000 euros, cofinançada al 50% per la Diputació Provincial i el Govern d'Espanya. Les carreteres en les quals es realitzaran les actuacions són la CV-200 (de Sogorb a Aín per Castellnou i Almedíjar), la CV-154 (de la Torre d'en Domènec a Albocàsser per la Serratella), la CV-110 (de la CV-105 a Herbers) i la CV-105 (de la Sènia a Torremiró per Castell de Cabres).

Els treballs previs inclouen el desbrossament i neteja de cunetes, així com la suavització de corbes en tot el traçat abans de procedir al reasfaltat. Aquestes obres són prioritàries per a la Diputació de Castelló i representen la partida més elevada de l'àrea de Carreteres per a l'any 2023, amb un pressupost global de 13,2 milions d'euros destinats a diferents actuacions de millora de la seguretat viària en les carreteres de la província.

A més, s'han assenyalat els marges que ocuparan les obres en altres carreteres com la CV-100, CV-105, CV-169, CV-203 i CV-213, on es realitzaran intervencions per ampliar l'amplària del ferm i suavitzar corbes per millorar la seguretat viària. Algunes d'aquestes accions ja tenen els permisos ambientals i de propietat corresponents, mentre que per a les altres s'està realitzant la tramitació necessària.

A més de les obres de reparació, també s'iniciaran les obres de millora en un tram de 1,6 quilòmetres de la CV-138 que uneix Càlig i Vinaròs, ampliant l'amplària de la via de 5,5 metres a 7 metres. Aquesta actuació millorarà la seguretat viària i facilitarà la circulació, especialment per als vehicles pesants.

En resum, la Diputació de Castelló està realitzant diverses actuacions per a reparar les carreteres danyades per la borrasca Filomena, amb una inversió conjunta amb el Govern d'Espanya, i també està duent a terme altres obres de millora de la seguretat viària en diverses carreteres de la província. Aquestes accions tenen com a finalitat garantir una circulació més segura i confortable per als usuaris.

Te puede interesar
Lo más visto