Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

‘Les Arts Volant’ viatjarà amb un nou muntatge operístic, ‘La Ventafocs’, per tota la geografia valenciana

La gira, que comença el pròxim 23 de juny a Petrés, inclou 11 representacions a la província de València a càrrec de la Diputació

Cultura 26/04/2023 Redacció Redacció

‘Les Arts Volant’ estrena enguany una nova producció, ‘La Ventafocs’, l’adaptació al valencià de ‘Cendrillon’, de Pauline Viardot, que viatjarà per diferents poblacions de la geografia valenciana, gràcies a la col·laboració de Cultura, l’Àrea de Cultura de la Diputació de València i la Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals de l’Ajuntament de València.

Aquest matí ha tingut lloc la presentació d’aquest nou muntatge, amb la presència del secretari autonòmic de Cultura, Ximo López Camps; el diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius; la regidora de Cultura de l’Ajuntament de València, Glòria Tello; el director artístic de Les Arts, Jesús Iglesias Noriega, i el director d’escena de ‘La Ventafocs’, Joan Font.

‘Les Arts Volant’ és un projecte perquè l’òpera vaja de gira al llarg de les comarques valencianes i respon a l’obertura de Les Arts a la ciutadania viatjant al llarg de la nostra geografia. La nova temporada de ‘Les Arts Volant’ inclou parada en 17 poblacions, a més d’uns quants barris de la ciutat de València.

El director artístic de Les Arts, Iglesias Noriega, ha destacat que “enguany la gran protagonista és un dels personatges més fascinants i alhora desconeguts de la cultura europea: Pauline Viardot, amb la seua última obra, ‘Centrillon’: una xicoteta joia de la lírica, per a la qual comptem amb el geni inqüestionable de Joan Font”.

 Ha sigut guardonat en la recent edició dels Premis Òpera XXI com a millor iniciativa de foment i difusió de la lírica, el camió-escenari de ‘Les Arts Volant’ està especialment concebut per a divulgar i representar òpera en aquells llocs amb escassa activitat musical o on seria complicat dur a terme una representació per no tindre els mitjans tècnics o instal·lacions necessàries.

Els cantants i pianistes del Centre de Perfeccionament de Les Arts conformen el repartiment de l’obra, que s’ofereix amb els mateixos estàndards de qualitat artística i tècnica que una funció de Les Arts.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter