Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

un total de 186.871 electors i electores participin per primera vegada en les eleccions a les Corts el pròxim 28 de maig

L'increment del 10% en el nombre d'electors i electores que votaran per primera vegada en les eleccions a les Corts respecte a les eleccions de 2019 és una tendència positiva

Política 26/04/2023 Redacció Redacció
europapress-2478248-un-elector-deposita-su-voto-al-senado-en-una-urna-en-un-colegio-electoral-de-extremadura

És destacable l'augment considerable d'aquest grup, que representa al voltant d'un 10% més respecte a les eleccions de 2019. Això reflecteix un increment significatiu en la participació i en la implicació dels joves en el procés electoral.

És positiu veure que aquesta xifra de 186.871 nous electors i electores suposa més d'un 5% del total dels votants censats en la Comunitat Valenciana. Això demostra que hi ha un nombre rellevant de ciutadans que estan adquirint la majoria d'edat i estan interessats en exercir el seu dret a vot.

Aquest augment en la participació dels joves és una mostra de l'evolució de la societat i de l'interès creixent en la presa de decisions polítiques. La participació activa dels nous electors i electores en el procés electoral contribuirà a la representació de les seves inquietuds i preferències en les institucions polítiques.

És important destacar la importància de fomentar la consciència cívica i la participació activa entre els joves, ja que són el futur de la democràcia i les seves veus i opinions són fonamentals per a construir una societat justa i equitativa.

Te puede interesar

Lo más visto

rdhggjv

L’alumnat treballador del Taller d’Ocupació de Nules VIII està realitzant importants actuacions de manteniment en diferents llocs del municipi. Aquest taller inclou les especialitats d’obra

Redacció
Economía 23/09/2023

Dins els treballs realitzats per l'alumnat d'obra destaquen la millora i manteniment dels edificis i patis dels CEIP Lope de Vega i Pío XII, entre altres. Els alumnes-treballadors de fusteria han realitzat tasques de manteniment i reparació de mobiliari urbà, jocs infantils de centres educatius i parcs, a més de construir taules de pic-nic i tanques de fusta

sdwdd

El PSPV-PSOE acusa al conseller d'Educació de ser "el paradigma de la insolvència del Consell de Mazón" en provocar "el major caos en l'inici del curs escolar que es recorda"

Redacció
Política 22/09/2023

El portaveu socialista d'Educació a les Corts Valencianes, el castellonenc Jose Luis Lorenz, ha acusat el conseller d'Educació, José Antonio Rovira, de ser "el paradigma de la insolvència del Consell de Mazón" en provocar "el major caos en l'inici del curs escolar que es recorda a la Comunitat Valenciana"

Newsletter