un total de 186.871 electors i electores participin per primera vegada en les eleccions a les Corts el pròxim 28 de maig

L'increment del 10% en el nombre d'electors i electores que votaran per primera vegada en les eleccions a les Corts respecte a les eleccions de 2019 és una tendència positiva

Política 26 de abril de 2023 Redacció Redacció
europapress-2478248-un-elector-deposita-su-voto-al-senado-en-una-urna-en-un-colegio-electoral-de-extremadura

És destacable l'augment considerable d'aquest grup, que representa al voltant d'un 10% més respecte a les eleccions de 2019. Això reflecteix un increment significatiu en la participació i en la implicació dels joves en el procés electoral.

És positiu veure que aquesta xifra de 186.871 nous electors i electores suposa més d'un 5% del total dels votants censats en la Comunitat Valenciana. Això demostra que hi ha un nombre rellevant de ciutadans que estan adquirint la majoria d'edat i estan interessats en exercir el seu dret a vot.

Aquest augment en la participació dels joves és una mostra de l'evolució de la societat i de l'interès creixent en la presa de decisions polítiques. La participació activa dels nous electors i electores en el procés electoral contribuirà a la representació de les seves inquietuds i preferències en les institucions polítiques.

És important destacar la importància de fomentar la consciència cívica i la participació activa entre els joves, ja que són el futur de la democràcia i les seves veus i opinions són fonamentals per a construir una societat justa i equitativa.

Te puede interesar
Lo más visto