L'Ajuntament d'Onda ha posat en marxa un projecte pioner a la província que té com a objectiu el reconeixement professional i formatiu dels treballadors i treballadores locals

L'Ajuntament d'Onda té com a prioritat promoure la formació contínua i la millora de la qualificació professional dels seus ciutadans. En aquest sentit, l'acreditació de competències és una via important perquè els veïns d'Onda puguen optar a llocs de treball i millorar les seves perspectives laborals

General 26 de abril de 2023 Andrea Andreu Andrea Andreu
onda formació

El Ministeri d'Educació i Formació Professional ha finançat un projecte de reconeixement professional i formatiu a la província de Castelló, específicament a través de la Unitat d'Orientació Professional (UOP), de la qual l'Ajuntament d'Onda és l'única administració pública beneficiària. Aquesta iniciativa té com a finalitat facilitar l'acreditació de les competències professionals adquirides mitjançant l'experiència laboral o la formació, amb l'objectiu de fomentar l'accés al mercat laboral dels ciutadans d'Onda i reduir la bretxa laboral i social.

Per tal de difondre aquesta iniciativa, s'han realitzat diverses accions, incloent-hi dues jornades formatives que s'han dut a terme al Centre de Formació per a l'Ocupació Monteblanco (Onda Inserida). Aquestes jornades van ser dirigides als estudiants dels tallers de jardineria, electricitat, hostaleria, així com de gestió bàsica de magatzem i mètodes de gestió d'inventari. A més, en les properes setmanes es realitzaran visites a empreses i a l'escola per a adults (EPA) per a continuar difonent el projecte.

Vicent Bou, tinent d'alcalde de l'Àrea de Recursos Humans, Joventut, Innovació i Biblioteques, ha manifestat que continuaran treballant per a reforçar el compromís amb la formació i l'ocupabilitat dels ciutadans d'Onda. A més, ha destacat que l'acreditació de competències és una via perquè els veïns puguen optar a llocs de treball que coincideixen amb la seua experiència i formació.

Aquelles persones interessades en acreditar la seua experiència laboral i formativa poden acudir a la Casa de la Cultura o al Casal Jove d'Onda, on rebran informació sobre el procés d'acreditació. També poden sol·licitar una cita prèvia mitjançant el correu electrònic [email protected] per a dur a terme el procés de manera més còmoda i eficient.

D'altra banda, l'Ajuntament d'Onda ha llançat una convocatòria de 25 beques formatives amb una durada de dos mesos i una remuneració mensual de 600 euros per a joves d'Onda. Aquestes beques es realitzaran en diferents àrees de l'ajuntament i els interessats tenen fins al 2 de maig per a presentar les seues sol·licituds a través del portal https://seu.onda.es/.

Te puede interesar
Lo más visto