Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Onda suma un projecte pioner a la província de reconeixement professional i formatiu

L'Ajuntament d'Onda promou la formació contínua per a millorar la qualificació professional dels ciutadans. Bou: “L'acreditació de competències és una via perquè els nostres veïns puguen optar a llocs de treball”

General 26/04/2023 Redacció Redacció
onda formació

El Ministeri d'Educació  i Formació Professional finança un projecte de reconeixement professional i formatiu a la
província de Castelló, es tracta de la Unitat d'Orientació Professional (UOP), del qual l'Ajuntament d'Onda és l'única administració pública beneficiària.

La iniciativa té com a objectiu facilitar l'acreditació de les competències professionals adquirides a través de l'experiència laboral o la formació, sent una via important per a afavorir l'accés al mercat laboral dels ciutadans del municipi, contribuint així a reduir la bretxa laboral i social.

 
Per a donar a conéixer aquesta iniciativa, s'han dut a terme diverses accions, entre les quals destaquen les dues jornades formatives que s'han impartit en Centre de Formació per a l'Ocupació Monteblanco (Onda Inserida). Aquestes jornades han estat dirigides a l'alumnat dels tallers d'ús de Jardineria, Electricitat, Hostaleria, així com de Gestió Bàsica de Magatzem i Mètodes de Gestió d'Inventari. A més, en les pròximes setmanes es duran a terme visites a empreses i a l'escola per a adults (EPA), per a continuar donant difusió del projecte. ​

El tinent d'alcalde de l'Àrea de Recursos Humans, Joventut, Innovació i Biblioteques, Vicent Bou, ha declarat: “Continuarem treballant per a enfortir el nostre compromís amb la formació i l'ocupabilitat  dels nostres ciutadans” “L'acreditació de competències és una via perquè els nostres veïns puguen optar a llocs de treball que s'ajusten a la seua experiència i formació” ha afegit.

Les persones interessades a acreditar la seua experiència laboral i formativa, poden acudir a la Casa de la Cultura o al Casal Jove d'Onda, on rebran informació sobre el procés d'acreditació. També poden sol·licitar una cita prèvia a través  del correu electrònic de [email protected], per a dur a terme el procés de manera més còmoda i eficient.

25 beques de formació

D'altra banda, l'Ajuntament ha llançat una convocatòria de 25 beques formatives per a joves ondenses que tindran una duració de dos mesos, amb una remuneració de 600 euros mensuals i es duran a terme en diferents àrees de l'ajuntament. Els interessats tenen fins al 2 de maig per a presentar la seua sol·licitud per via telemàtica a través del portal https://seu.onda.es/.

Te puede interesar

Lo más visto

Newsletter