Un menor rescatat d'una piscina en l`l'Alcora entra en coma

El jove ja havia patit un traumatisme cranioencefàlic el passat dia 8 en el riu

Successos 22 de junio de 2020 Redacció
1585208816584
l'Hospital General de Castelló Font: cope.es

Un menor de 15 anys entra en coma després de diversos dies en l'UCI de l'Hospital General de Castelló a causa d'un ofegament en la piscina de l'Alcora. El seu progenitor va explicar que el jove està molt greu però que tenen esperances perquè ha recuperat el pols i la circulació de la sang.

Tal com va declarar el pare, no saben realment com va ocórrer, únicament poden confirmar que estava jugant amb amics en la piscina particular de la seua urbanització i que, sobre les sis de la vesprada del dissabte, després d'una estona ja en l'aigua, van decidir anar a canviar-se de roba. El jove va dir que ell prendria l'últim capbussó, i quan els amics van tornar a l'aigua, el van trobar d'esquena surant en l'aigua «com si estiguera mort».

Va ser una de les veïnes de la urbanització la primera que va tractar de realitzar-li una reanimació cardiopulmonar.

Al lloc es van desplaçar la Policia Local i la Guàrdia Civil, a més de metges del centre de salut local amb l'ambulància. El facultatiu d'Atenció Primària i l'equip sanitari de la unitat de Suport Vital Bàsic van continuar amb les maniobres de reanimació, i a l'arribada del SAMU, els mitjans li van realitzar una reanimació cardiopulmonar avançada i altres tècniques que van permetre que el menor recuperara les constants. No obstant això, a causa de la gravetat, va ser evacuat en helicòpter al centre hospitalari de Castelló, on va quedar ingressat en l'UCI.

El jove ja havia patit d'un accident dilluns passat dia 8, quan es va donar un colp al cap nadant en el riu de l'Alcora que li va generar un traumatisme encefàlic. No obstant això, el mateix dia de l'accident, li van donar l'alta. Ara la situació, tal com han manifestat els pares, és molt més complicada.

Te puede interesar
Lo más visto