L'Institut Valencià de Cultura i l'Associació Dona i Cinema presenten la 2a edició del programa 'Atenea'

Aquest està dirigit a dones estudiants en el seu últim any de carrera o acabades de graduar, les quals podran presentar el seu projecte fins al pròxim 31 d'agost

22 de junio de 2020 María Sáez
20.06.22_Banner_dia_dona
Banner programa 'Atenea'

L'Institut Valencià de Cultura IVC) i l'Associació Dona i Cinema posen en marxa, per segon any, el programa 'Atenea', una iniciativa que pretén promoure el talent de joves directores en la fase final de la seua carrera universitària o acabades de graduar, a través d'una sèrie de tutories personalitzades amb expertes del sector a fi d'orientar, aconsellar i potenciar la viabilitat dels seus projectes.

En aquest projecte també col·laboren la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Jaume I, la Universitat Miguel Hernández, l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València i el Col·legi Major Rector Peset.

El programa 'Atenea' està dirigit a dones estudiants de les universitats i entitats col·laboradores que estiguen cursant el seu últim any en els graus de Comunicació Audiovisual o Belles Arts, i/o els màsters en Estudis Culturals, Arts Visuals, Animació, Continguts i Formats Audiovisuals, Història de l'Art i Cultura Visual, Arts Visuals i Multimèdia i Producció Artística, així com diplomades que hagen acabat tant el grau com el màster en 2019.

S'hi poden presentar projectes de curtmetratges de ficció, documentals o d'animació i els pot presentar la directora, guionista i/o productora d'aquests, amb una fitxa d'inscripció, una sinopsi del projecte d'una pàgina com a màxim, un guió literari, memòria explicativa del projecte o sinopsi argumental, i en el cas dels projectes d'animació, un 'mood board' aproximat i el pressupost estimat.

Tota aquesta documentació s'ha d'enviar per correu electrònic a [email protected]. Amb l'assumpte 'Programa Atenea' i el nom del projecte fins al 31 d'agost de 2020.

El comité de selecció format per membres de Dona i Cinema, professionals de l'IVC i del món audiovisual seleccionarà cinc projectes, dos de ficció, dos documentals i un d'animació. S'assignarà a cada projecte la tutora (Atenea) que considere que s'adequa millor a les característiques d'aquest.

Els projectes seleccionats es donaran a conéixer a les interessades i es publicaran en el web i xarxes socials de l'IVC i de Dona i Cinema.

Les tutories es desenvoluparan en dues sessions individuals a l'octubre/novembre de 2020 i el programa acabarà amb una sessió de 'pitching' dels projectes davant de diferents productores valencianes el novembre de 2020.

L'organització conscient de la situació d'emergència es compromet a complir amb qualsevol indicació i directiva sanitària requerida per a dur a terme les activitats amb total seguretat, com fer les tutories de manera virtual i remota si calguera.

Lo más visto