El Dia Internacional dels Museus és una celebració anual que té lloc el 18 de maig per a fomentar la consciència sobre el paper dels museus en el desenvolupament de la societat.

L'Institut Valencià de Cultura (IVC), la Diputació de Castelló, l'Ajuntament de Castelló i altres sis municipis de la província han preparat una agenda conjunta d'activitats per a commemorar el Dia Internacional dels Museus.

Cultura 04 de mayo de 2023 Redacció Redacció
Museus Cultura

L'IVC (Institut Valencià de Cultura), la Diputació de Castelló, l'Ajuntament de Castelló de la Plana i altres sis municipis s'han unit per a organitzar el DIMCAS (Dia Internacional dels Museus) a les comarques de Castelló. Aquesta celebració tindrà lloc del 15 al 21 de maig i inclourà una àmplia gamma d'activitats com concerts, exposicions, visites guiades, jornades de formació i xarrades.

Sota el lema "Museus, sostenibilitat i benestar", aquest any es pretén destacar el paper dels museus en la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, incloent-hi l'acció climàtica, la inclusió social, la lluita contra l'aïllament i la millora de la salut mental.

Les activitats se realitzaran en diversos espais culturals de Castelló, incloent l'MBACAS (Museu de Belles Arts de Castelló), l'EACC (Espai d'Art Contemporani de Castelló), els espais del MUCC (Museu de la Ciutat de Castelló), la Sala Sant Miquel de la Fundació Caixa Castelló, l'ECO: Espai Cultural Obert Les Aules, així com en altres municipis com Vila-real, Benicarló, Onda, Vilafranca, l'Alcora i Vilafamés.

Algunes de les activitats destacades inclouen visites guiades al Museu de Belles Arts de Castelló, concerts com "L'arpa de la nostra terra" de Sara Àgueda, jornades de formació com "La biblioteca itinerant", exposicions com "Sneckdown" a l'EACC i itineraris per la Muralla Medieval, entre moltes altres propostes culturals.

Es recomana consultar els portals web de les institucions organitzadores per a obtenir més informació sobre les activitats programades i descarregar el programa complet del DIMCAS.

Te puede interesar
Lo más visto