El projecte A Pulmó ha aconseguit corona la seva primera cimera a la Comunitat Valenciana, ascendint al Penyagolosa.

El coordinador d'A Pulmó, Alberto Urtasun, celebra aquesta primera cimera com una excel·lent oportunitat per demostrar els valors i la convivència que el projecte fomenta.

Sanitat 08 de mayo de 2023 Redacció Redacció
APulmon3

El projecte A Pulmó ha aconseguit fer un important pas en coronar la seva primera cimera a la Comunitat Valenciana, el Penyagolosa. Aquesta iniciativa té com a objectiu promoure l'esport entre els pacients oncològics i donar visibilitat al càncer de pulmó mitjançant l'esport de muntanya.

Durant aquesta primera cimera, l'equip format pels pacients-esportistes, especialistes mèdics de l'Institut Valencià d'Oncologia (IVO) i un equip tècnic, ha aconseguit ascendir tres pics: el Santa Barberá, el Bartolo i finalment el Penyagolosa, que és el pic més alt de la província de Castelló i el segon més alt de la Comunitat Valenciana, amb una altura de 1.810 metres.

A més de l'aspecte esportiu, el projecte A Pulmó ha realitzat un treball audiovisual per destacar els beneficis de l'esport en els pacients amb càncer de pulmó. L'objectiu és canviar la percepció que hi ha al voltant d'aquesta malaltia i demostrar que les persones afectades poden mantenir una vida activa i saludable.

Tant els pacients-esportistes com els coordinadors del projecte han destacat els valors i la convivència que han sorgit d'aquesta iniciativa. Patricia Sanz ha expressat com a motiu de motivació per tornar a la seua vida normal, mentre que Eduardo Sánchez ha destacat la importància de visibilitzar que els pacients no estan tan malalts com moltes vegades es pot percebre.

L'ascensió al Penyagolosa ha comptat amb la guia de muntanya Virginia Església, qui ha qualificat l'experiència com a emocionant i motivadora. A Pulmó té com a objectiu seguir realitzant reptes en altres cims importants de la península per continuar donant visibilitat al càncer de pulmó i demostrar que l'esport pot ser una eina fonamental per millorar la qualitat de vida dels pacients.

Te puede interesar
Lo más visto