El projecte "A Pulmó" és una iniciativa que té com a finalitat fomentar l'esport com a eina per millorar la qualitat de vida de les persones afectades per càncer de pulmó.

En aquest sentit, el projecte "A Pulmó" ha començat a la Comunitat Valenciana i ha escollit el Penyagolosa com a primer cim a conquerir.

Esports 09 de mayo de 2023 Redacció Redacció
APulmon3

El projecte "A Pulmó" ha aconseguit ascendir aquest cap de setmana al Penyagolosa com a part de la seva iniciativa de coronar els principals cims de la península. L'objectiu del projecte és implementar l'esport en pacients oncològics i donar visibilitat al càncer de pulmó.

Durant aquesta primera cimera, els participants, incloent pacients, tècnics i metges especialistes de l'Institut Valencià d'Oncologia (IVO), han ascendit diversos cims, incloent el Santa Barberá (305 m), el Bartolo (730 m) i finalment el Penyagolosa (1.810 m). A través d'un treball audiovisual, el projecte "A Pulmó" pretén mostrar els beneficis de l'esport de muntanya en pacients amb càncer de pulmó.

Els participants i afectats han destacat els valors de convivència i superació demostrats durant aquesta experiència. Patricia Sanz ha comentat que el projecte va ser una motivació per començar a entrenar i tornar a la seva vida normal, mentre que Eduardo Sánchez ha destacat la importància de visibilitzar que els pacients no estan tan limitats com es pot pensar. L'ascensió ha estat guiada per Virginia Església, una guia de muntanya, que l'ha qualificada com a emocionant i motivadora.

Aquesta iniciativa pretén mostrar una altra cara del càncer de pulmó i demostrar que l'esport pot tenir un impacte positiu en la vida dels pacients oncològics.
 

Te puede interesar
Lo más visto