La Caravana de les Flors és un esdeveniment cultural que se celebra al Monestir de Sant Miquel dels Reis, situat a València.Aquest esdeveniment ofereix teatre, festa i reivindicació de l'àmbit LGTBIQ+

La Caravana de les Flors presenta una proposta escènica multidisciplinària que combina diversos gèneres artístics com la dansa contemporània, els balls urbans i el Voguing, la poesia i el teatre.

Cultura 09 de mayo de 2023RedaccióRedacció
230509_EDUC_Foto1_Caravana_Flors

La Caravana de les Flors, una producció de Bramant Teatre per a la Direcció General de Cultura i Patrimoni, torna al monestir de Sant Miquel dels Reis amb vuit noves funcions que es duran a terme del 8 al 18 de juny. Aquest espectacle, que va esgotar totes les localitats la temporada passada, és una festa escènica que combina música, ball, poesia, transformisme i l'evolució de les reivindicacions del col·lectiu LGTBIQ+. La representació d'aquesta peça en Sant Miquel dels Reis té un significat especial, ja que l'espai on es desenvolupa va ser antany una presó on persones eren empresonades a causa de la seva identitat i orientació sexual, sota l'ampar de la "Ley de vagos y maleantes".

L'espectacle posa de manifest les noves generacions dels membres del col·lectiu, així com aquells que van iniciar la lluita en èpoques passades. El monestir de Sant Miquel dels Reis, ara convertit en un complex cultural, demostra que tota transformació és possible, i el seu claustre es converteix en un escenari a l'aire lliure per acollir "La caravana de les flors". L'elenc heterogeni, format per especialistes en disciplines com la dansa contemporània, els balls urbans, el Vogue, la poesia, el cant, la música, la interpretació i el drag queen, descendiran d'un vehicle amb un vestuari iconoclasta que combina elements extravagants i sofisticats, reflectint la bellesa i la diversitat de les flors.

L'espectacle, amb un text escrit per Guadalupe Sáez i Jerónimo Cornelles en col·laboració amb l'elenc i basat en treballs de recerca en comú i autoficció, inclou al·lusions a icones de la lluita del col·lectiu, referents populars, personatges anònims i situacions passades i presents. Aquesta proposta escènica multidisciplinària ofereix moments de comèdia, celebració i reflexió, amb la llibertat, l'alegria i l'expressivitat com a elements cohesionadors, seguint l'esperit de Federico García Lorca i la companyia La Barraca durant la Segona República, que buscaven portar la cultura i les arts escèniques als pobles més petits.

Les entrades per a les vuit úniques funcions d'aquesta peça dirigida per Jerónimo Cornelles estaran disponibles a partir del 31 de maig a la plataforma Evenbrite, convidant els espectadors a submergir-se en la bellesa de la diversitat, la fortalesa del que aparenta ser fràgil i l'alegria de compartir.

Te puede interesar
Lo más visto