Ximo Puig, en relació amb el compromís de la Comunitat Valenciana amb els valors de la Unió Europea i Ucraïna mostra la seua esperança que contribuïsquen a “recuperar la sobirania d'Ucraïna.

Aquest homenatge pot ser una expressió de solidaritat i suport cap a Ucraïna en el context dels esdeveniments que s'han produït en el país.

General 10 de mayo de 2023 Redacció Redacció
230509_PRE_Foto2_Día_Europa

Durant l'acte de celebració del Dia d'Europa, Puig ha reiterat el compromís de la Comunitat Valenciana amb els valors de la Unió Europea i amb la defensa de les llibertats, la tolerància i la fraternitat. S'ha retut homenatge al poble ucraïnés, i el president ha destacat que els valors europeus estan sent defensats a Ucraïna, ja que van més enllà de les fronteres.

Puig ha expressat la seva preocupació pel que està passant a Ucraïna, on el totalitarisme està interrompent la convivència i la vida legítima dels ciutadans europeus. Ha considerat que és necessari recuperar la sobirania d'Ucraïna per tal de restablir la dignitat del continent i del món.

El president ha defensat la via política per posar fi a l'invasió que ha qualificat d'abominable, injusta i inhumana, i ha expressat la seva esperança que els valors de la llibertat, la igualtat i la fraternitat siguin més forts que mai a Europa.

Puig ha destacat la solidaritat de la societat civil valenciana amb el poble ucraïnés, així com l'ajuda humanitària prestada a les persones refugiades. Ha afirmat que la Comunitat Valenciana sempre serà la seva llar. Aquestes declaracions demostren el suport i la solidaritat de la Comunitat Valenciana envers el poble ucraïnés en aquest moment difícil.

Te puede interesar
Lo más visto