Castelló ha decidit trencar "El silenci d'un pati" amb una exposició que posa en relleu la història i la memòria de la Casa de la Beneficència.

El Museu del Castelló Cultural (MUCC) ha presentat al Menador una mostra audiovisual que ofereix una visió de com era la vida interna a la Casa de la Beneficència de Castelló des de l'any 1860 fins a 1980.

Cultura 10 de mayo de 2023RedaccióRedacció
09 05 2023 - VERONICA RUIZ - OBERTURA EL SILENCI D'UN PATI

La Regidoria de Cultura, a través del Museu de la Ciutat de Castelló, ha inaugurat l'exposició "El silenci d'un pati" a la sala principal de Menador Espai Cultural. Aquesta mostra audiovisual gira al voltant de les històries viscudes dins de la Casa de la Beneficència, un lloc on famílies amb manca de recursos i orfes eren acollits i educats entre 1860 i 1980. Malgrat que l'edifici ha estat derruït i convertit en els Conservatoris de Música Superior i Professional i l'Escola d'Arts i Superior de Disseny, la seva història és poc coneguda en l'actualitat.

L'exposició, comissariada per Mari Carmen Blanco, estarà oberta fins al 23 de juliol i inclourà activitats complementàries com visites guiades i projeccions seguides de debats amb testimonis de protagonistes i historiadors. Està estructurada en diferents blocs temàtics que aborden la història de l'edifici i la institució, el reglament que en regia el funcionament i la vida dels xiquets i les seves experiències.

Per a complementar la mostra, s'ha programat un cicle de projeccions i col·loquis a la sala de conferències de Menador. Els pròxims esdeveniments inclouen "El silenci d'un pati: la veu dels xiquets i xiquetes de la Beneficència" el divendres 12 de maig, amb la participació de l'historiador Fernando Peña, Manolo Falcó (un dels xiquets de la Beneficència) i la comissària Mari Carmen Blanco. També hi haurà una sessió dedicada a "Les dones de la Casa Provincial de la Beneficència" el divendres 26 de maig.

A més, s'ofereixen cinc visites guiades a càrrec de la comissària en diverses dates durant els mesos de maig, juny i juliol, amb reserva prèvia obligatòria mitjançant correu electrònic o telèfon.

Aquesta exposició i les activitats complementàries tenen com a objectiu donar veu als protagonistes i preservar la història de la Casa de la Beneficència, que forma part important de la història de Castelló.

En la mateixa línia, s’han articulat cinc visites guiades per la comissària, els dies 28 de maig, 4 i 18 de juny, i 2 i 9 de juliol, a les 11.00 hores, amb reserva prèvia obligatòria al correu electrònic [email protected] o al telèfon 964 735 217.

Te puede interesar
Lo más visto