El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha destacat la importància de la contribució de les universitats per afrontar els desafiaments de les "transicions disruptives d'aquesta dècada".

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha participat en l'obertura de la V Trobada Internacional de Rectors Universia 2023, que ha tingut lloc a València. Aquest esdeveniment ha reunit a 700 líders acadèmics de 14 països, amb l'objectiu de debatre i intercanviar coneixements sobre els reptes actuals de l'educació superior.

Educació 10 de mayo de 2023 Redacció Redacció
230509_PRE_Foto1_XPuig_Universia

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la contribució de les universitats en l'afrontament dels desafiaments de l'emergència climàtica i la igualtat social. Durant la seua intervenció en l'obertura de la V Trobada Internacional de Rectors Universia 2023, Puig ha assenyalat que aquests dos temes són les "transicions disruptives d'aquesta dècada".

Puig ha defensat la importància d'un "gran pacte energètic mundial" per a abordar el repte del canvi climàtic i ha destacat el paper clau de les universitats en la generació de coneixement per a impulsar aquest canvi de paradigma i crear noves oportunitats laborals.

A més, el president de la Generalitat ha subratllat la necessitat d'aconseguir la igualtat social, destacant la importància de la formació i l'ocupació com a base per a una vida digna i autònoma.

Puig ha elogiat la tasca de la Xarxa Universia en millorar les oportunitats laborals dels joves a través de beques i la seua connexió amb institucions i empreses, destacant l'aplicació de la col·laboració públicoprivada en aquest àmbit.

La V Trobada Internacional de Rectors Universia se celebra a València fins al 10 de maig, i reuneix prop de 700 líders acadèmics de 14 països. Durant l'esdeveniment, s'abordarà el paper de la universitat com a motor per a impulsar un desenvolupament social i econòmic més sostenible. Les conclusions de la trobada seran recollides en la Declaració de València, que identificarà àmbits d'actuació on les universitats poden proposar solucions per a contribuir a un progrés social i econòmic més sostenible a través de la formació, la investigació i la innovació.

Te puede interesar
Lo más visto