El sector turístic rebrà una inversió significativa de més de 41,5 milions d'euros dels fons Next Generation EU.

La ratificació del Pla Territorial de Sostenibilitat Turística en Destí de la Comunitat Valenciana per part de la Comissió Sectorial de Turisme és una notícia destacada. En quant a la distribució dels fons Next Generation EU per províncies, Alacant rebrà una inversió de 16,5 milions d'euros, que serà destinada a la implementació de set Plans de Sostenibilitat Turística en Destí.

General 10 de mayo de 2023 Redacció Redacció
WhatsApp Image 2023-05-09 at 12.32.46

La distribució dels fons Next Generation EU per part de Turisme Comunitat Valenciana per al 2023 és una notícia significativa. S'assignaran un total de 41.531.000 milions d'euros a través de 22 nous Plans de Sostenibilitat Turística en Destí a les tres províncies de la Comunitat Valenciana.

Alacant comptarà amb 7 plans amb un finançament de 16.509.41 euros, Castelló tindrà 7 plans amb 10.008.613 euros, mentre que València incorporarà 8 plans amb 15.012.916 euros. Aquests plans tenen com a objectiu promoure la sostenibilitat en el sector turístic, en línia amb l'Estratègia de Sostenibilitat Turística de la Secretaria d'Estat de Turisme.

Les candidatures presentades van ser avaluades pel Comité Consultiu del Pla Territorial de Sostenibilitat Turística en Destí, que considera factors com la vocació turística del destí, la coherència amb les estratègies de turisme autonòmiques i estatals, la qualitat del diagnòstic i dels objectius de cada pla, entre altres.

Aquests plans són subprojectes del Pla Territorial de Sostenibilitat Turística en Destí Comunitat Valenciana i formen part de l'apartat "Transformació del model turístic cap a la sostenibilitat" del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR), finançat amb fons europeus Next Generation EU. Aquesta inversió contribuirà a reforçar la sostenibilitat mediambiental, socioeconòmica i territorial del turisme a la regió.

Te puede interesar
Lo más visto