L'Expedició Cavanilles hagi publicat el llistat dels 40 joves seleccionats per participar en la primera edició de 'Sellent i Xúquer, rius de vida'.

L'expedició es desenvoluparà per la ribera dels rius Xúquer i Sellent i inclourà múltiples activitats.

General 11 de mayo de 2023 Redacció Redacció
230510_VICE_foto_IVAJ_cavanilles

La 'Expedició Juvenil Cavanilles 2023' és una iniciativa inspiradora que busca difondre els pilars del medi rural valencià entre els joves participants, de manera educativa, dinàmica i aventurera. És emocionant veure que s'ha publicat el llistat dels 40 joves seleccionats per a participar en aquesta primera edició, titulada 'Sellent i Xúquer, rius de vida'.

La iniciativa compta amb el suport de diverses entitats com l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport i la Diputació de València, entre d'altres. L'expedició tindrà lloc entre els dies 1 i 12 de juliol a la comarca de la Ribera Alta, i és totalment gratuïta per als joves seleccionats.

L'objectiu principal de l'Expedició Cavanilles és despertar la consciència social entre els joves perquè es comprometin amb el medi rural i puguin conèixer i transmetre el patrimoni natural, cultural i històric de la Comunitat Valenciana. Aquesta iniciativa s'inspira en el treball del botànic valencià Antonio José Cavanilles, qui va recórrer la geografia valenciana classificant i inventariant la flora autònoma.

Durant els 12 dies de l'expedició, els joves exploraran els diferents paratges naturals i visitaran les localitats de la Vall Farta, una àrea banyada pels rius Xúquer i Sellent que va ser anomenada així per Cavanilles fa 290 anys. El programa inclou activitats esportives, caminades, acampades i visites culturals, perquè els expedicionaris puguin conèixer de prop els parcs naturals de la regió i interactuar amb els municipis que visiten.

A més, els participants treballaran amb diverses ONG, organismes territorials i associacions culturals per desenvolupar valors com l'emprenedoria, la cooperació i el voluntariat, amb l'objectiu de promoure un entorn rural actiu i sostenible. També participaran en xarrades, conferències i altres activitats per difondre el medi rural valencià.

Aquesta expedició brinda una oportunitat única als joves de descobrir i connectar amb la riquesa del medi rural valencià, alhora que fomenta l'aprenentatge, la consciència ambiental i el compromís amb el territori.

Te puede interesar
Lo más visto