Les Trobades de Teatre Jove de la Comunitat Valenciana han comptat amb la participació de 59 centres de Secundària i al voltant de 1.500 joves en l'edició d'aquest any.

La desena edició de les Trobades de Teatre Jove de la Comunitat Valenciana s'ha celebrat amb èxit durant els mesos d'abril i maig.

Cultura 16 de mayo de 2023 Redacció Redacció
230515_VICE_foto1_trobades

Un total de 59 centres educatius de secundària de les províncies de Castelló, València i Alacant, així com 1.500 joves, han participat en l'edició de 2023 de les Trobades de Teatre Jove. Aquesta iniciativa, patrocinada per l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i organitzada per Projecte Inestable, té com a objectiu fomentar la trobada entre estudiants i docents apassionats pel teatre i que es formen mitjançant les arts escèniques.

A més de les 32 obres de teatre representades, s'han realitzat 70 tallers didàctics i 14 dinàmiques grupals, en els quals els joves de secundària han tingut l'oportunitat de gaudir de l'experiència i els ensenyaments de 30 professionals de les arts escèniques que han participat en aquesta iniciativa.

La desena edició de les Trobades de Teatre Jove ha comptat amb representacions d'obres que aborden temàtiques com el negacionisme, el canvi climàtic, la igualtat i els estereotips de l'adolescència, així com reflexions sobre l'art. Aquestes representacions han tingut lloc a diferents localitats de les províncies de Castelló, València i Alacant.

En la província d'Alacant, els centres educatius participants han estat els IES Santa Pola, Les Fonts de Villena, María Blasco de Sant Vicent del Raspeig, Misteri d’Elx, i els IES 8 de març, Cap de l'Horta i Centre 14 d'Alacant, a més dels centres concertats Col·legi Agustins d'Alacant i el Col·legi La nostra Senyora del Carmen d'Elx.

A la província de València, les Trobades van tenir lloc entre el 24 i el 28 d'abril i van comptar amb la participació dels IES Sedaví, IES Foia de Buñol, IES José María Parra d'Alzira, IES Faustí Barberà d'Alaquàs, IES Josep de Ribera de Xàtiva, així com dels IES núm. 26, IES Conselleria, IES Ramon Llull i IES Benicalap de València. També van participar l'Escola de Teatre Tarumba d'Alzira i els centres concertats Els Carolines de Picassent i el Col·legi La Mare de l’Olivar II d'Alaquàs i el Col·legi Escolapis de València.

A Castelló, les activitats van tenir lloc entre el 2 i el 5 de maig, amb la participació de l'IES Llombai de Borriana, l'IES Llop i Broch de Vila-real, IES Violant de Casalduch de Benicàssim, així com els IES Sos Baynat i I

Te puede interesar
Lo más visto