L'Àrea de Cultura presenta cinc concerts que se celebraran en diferents espais culturals de la ciutat amb motiu del Dia Internacional dels Museus.

El Museu de la Ciutat de Castelló presenta diverses activitats en el marc de la programació conjunta amb la Diputació de Castelló i l'Institut Valencià de Cultura per al Dia Internacional dels Museus.

Cultura 16 de mayo de 2023 Redacció Redacció
15 05 2023 - SILENCI D'UN PATI - DIMCAS

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, a través del Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC), ha preparat un programa especial per a la setmana de celebracions del Dia Internacional dels Museus. Aquest programa inclou diverses activitats i concerts que tindran lloc en tres dels espais emblemàtics del museu.

El dimarts 16, es realitzaran tres sessions del concert 'Els cançoners d’Elvas' al Refugi Antiaeri, a càrrec de la soprano Èlia Casanova i Belisana Ruiz a la corda polsada. Aquest concert transportarà al públic a l'època del Renaixement amb peces musicals d'aquella època.

El dijous, Xiomara Abelló presentarà el seu nou treball 'Flor de Xicoia' al Pati del Museu d’Etnologia. Aquest concert establirà un diàleg entre les tradicions sonores d'Argentina, Colòmbia i Veneçuela, amb influències de l'arrel valenciana.

Per tancar la proposta musical, el Col·lectiu d’Improvisació Musical de Castelló oferirà l'actuació especial 'Relay' al Castell Vell dissabte 20. Aquesta actuació consistirà en microactuacions de diferents artistes en diversos espais del recinte amurallat, mostrant la diversitat instrumental vinculada al jazz d'improvisació.

A més, dissabte també es realitzarà una visita guiada per la Muralla Medieval, que començarà a la plaça Hernán Cortés i permetrà descobrir el patrimoni del segle XIII al XVIII.

Durant tota la setmana, es podrà visitar l'exposició 'El silenci d’un pati' a la sala d'exposicions de Menador. Aquesta exposició mostra la història de l'antiga Casa de la Beneficència de Castelló durant el franquisme mitjançant un documental i fotografies en blanc i negre que reflecteixen la memòria de la ciutat.

Per a assistir als concerts i altres activitats, cal verificar les dates i horaris específics i tenir en compte les restriccions de capacitat i mesures de seguretat establertes.

Te puede interesar
Lo más visto