Aquesta setmana ha començat a Morella la campanya de prevenció del càncer de mama.

A Morella, s'ha posat en marxa un servei de Taxi Rural mèdic per facilitar el desplaçament de les dones que ho necessiten des de la localitat fins al centre sanitari per a realitzar les seves revisions i proves relacionades amb la prevenció del càncer de mama.

Sanitat 16 de mayo de 2023 Redacció Redacció
2023-05-16 Centre de Salut de Morella

La campanya de prevenció del càncer de mama a Morella ha començat i es durà a terme fins al dijous 18 de maig. Un total de 54 veïnes s'han inscrit per a realitzar les revisions i mamografies a l'Hospital Comarcal de Vinaròs durant aquests tres dies. Està previst que les proves es realitzen al resta de dones que queden pendents abans de finalitzar l'any.

El servei de Taxi Rural mèdic juga un paper important en aquesta campanya, ja que facilita el desplaçament de les dones que tenen dificultats per a arribar a l'hospital on es realitzen les mamografies. Aquest servei permet garantir que un major nombre de dones tinguen accés a les proves de detecció precoç del càncer de mama.

Actualment, les revisions i mamografies són realitzades a dones fins als 71 anys, però s'està estudiant la possibilitat d'ampliar aquesta edat fins als 75 anys.

La regidora de Benestar Social i Promoció de la Salut, Malú Blasco, ha destacat la importància d'aquesta campanya per a la prevenció del càncer de mama i ha subratllat que les mamografies ajuden a detectar a temps aquesta malaltia freqüent, augmentant les possibilitats d'èxit en els tractaments posteriors.

Per a facilitar el desplaçament de les dones, s'organitzen les cites i els desplaçaments amb el Taxi Rural després de la seva inscripció a les oficines de l'Ajuntament de Morella.

Aquesta tarda, s'ha convocat una reunió entre els alcaldes i alcaldesses de les poblacions del Departament de Salut de Vinaròs i el conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, per a tractar la situació actual de l'Hospital Comarcal. La reunió tindrà lloc al Saló de Plens de l'Ajuntament de Vinaròs.

Te puede interesar
Lo más visto