Podem-EU Castelló té com a objectiu impulsar la gratuïtat en serveis sanitaris de dentista i oftalmologia, així com en activitats extraescolars, amb l'objectiu de promoure una ciutat cuidadora.

La coalició Podem-EU Castelló proposa la implementació d'un Pla Municipal de Salut Mental i un Pla de Cures amb l'objectiu de reforçar els serveis de benestar social en el municipi.

Política 17 de mayo de 2023 Redacció Redacció
16-05-2023 ciutat educadora

La candidatura de Podem-Esquerra Unida de Castelló proposa un programa municipal ambiciós i valent en matèria social per ampliar la cobertura als barris i les famílies treballadores i reforçar els serveis municipals en benestar social. Entre les seves propostes destaquen l'impuls de la gratuïtat en serveis sanitaris com el dentista i l'oftalmologia, així com en activitats extraescolars, amb l'objectiu de fomentar una ciutat cuidadora i promoure la conciliació laboral i familiar.

La candidata a l'alcaldia, Marisol Barceló, ha destacat la importància de millorar les condicions de treball del personal encarregat d'atendre les famílies més vulnerables i crear millors espais per als centres de serveis socials als barris. A més, proposen l'elaboració d'un Pla Municipal de Cures per analitzar el model social de la ciutat i reforçar el disseny dels serveis de benestar social.

La coalició defensa polítiques per a la conciliació de la vida laboral, familiar i personal, així com l'ampliació dels serveis sociosanitaris, com el dentista, l'òptica i l'oftalmologia, i l'atenció a les necessitats educatives especials dels infants. També proposen una cobertura gratuïta dels serveis sanitaris essencials, reducció de preus i gratuïtat en activitats extraescolars i escoles d'estiu, hivern i primavera.

Altres propostes inclouen la promoció d'una xarxa pública en col·laboració amb entitats socials per a pisos tutelats i habitatges adaptats amb assistència domiciliària per afavorir l'autonomia de col·lectius amb diversitat funcional o en exclusió social. També defensen un Pla Municipal de Salut Mental i Benestar Emocional per promoure el benestar emocional i la salut mental, especialment entre els joves, que inclogui serveis de salut mental i atenció psicològica gratuïts.

Una altra proposta és el desenvolupament d'un Pla Corresponsables, amb una Agència Municipal de Cures, per proporcionar serveis públics gratuïts per atendre els menors de 16 anys en horaris extraescolars i festius, fomentant la conciliació, la corresponsabilitat en les cures i el treball digne en aquest sector. Aquests serveis es realitzarien en instal·lacions educatives, espais públics, centres juvenils i altres equipaments de la ciutat.

Per obtenir més informació sobre el programa electoral de Podem-Esquerra Unida Castelló, es pot consultar el lloc web imprescindiblescastello.org.

Te puede interesar
Lo más visto