Transició Ecològica publica la resolució del Fons Estratègic Municipal de Prevenció d'Incendis i Gestió Forestal

La Subvenció de Concessió Directa per a l'execució d'actuacions contemplades en els plans locals de prevenció d'incendis està dotada amb 10 milions d'euros per al 2023.

General 17 de mayo de 2023 Redacció Redacció
230517_AGRI_Foto_INavarro_Fondo_Forestal

Segons la informació proporcionada, aquesta resolució estableix la concessió directa de subvencions als ajuntaments de la Comunitat Valenciana que tenen el Pla Local de Prevenció d'Incendis aprovat.

El pagament del 50% de l'import assignat a cada ajuntament es realitzarà com a bestreta un cop s'hagi publicat la resolució en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV).

Les actuacions que es poden dur a terme amb aquestes subvencions inclouen obertures de noves àrees tallafoc, tractaments de vegetació a prop de vials, obertura de zones de discontinuïtat perimetral en zones d'interfície urbana-forestal, millora de pistes forestals, construcció de depòsits d'aigua, instal·lació d'hidrants i senyalització d'infraestructures de prevenció, entre altres. També es permeten actuacions de silvicultura com ara tales de millora, podes, pelada de suro i desbrossaments.

Els ajuntaments també tenen l'opció d'invertir en maquinària, equips o instal·lacions tècniques relacionades amb les actuacions de prevenció d'incendis.

Aquesta resolució té com a objectiu fomentar la prevenció d'incendis i reforçar les eines dels ajuntaments per dur a terme les actuacions corresponents en matèria de prevenció d'incendis i gestió forestal.

Te puede interesar
Lo más visto