L'Agència Tributària, en col·laboració amb la Guardia Civil, ha desarticulat una organització criminal dedicada al cultiu de marihuana indoor a la província de Castelló.

L'organització criminal desarticulada tenia activitat en diferents comunitats autònomes, incloent la Comunitat Valenciana, Catalunya i Navarra.

General 22 de mayo de 2023 Redacció Redacció
2023-05-22_op_masias_castellon_02

La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització criminal dedicada al cultiu de marihuana indoor a la província de Castelló, en una operació anomenada "Masies". S'han realitzat detencions de 31 persones, acusades dels delictes d'organització criminal, contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.

Els agents han dut a terme registres domiciliaris en diferents localitats, entre elles Castelló, Tarragona, València, Navarra i Barcelona. En aquests registres, s'han confiscat més de 10.000 plantes de marihuana i 69 kg de cabdells de marihuana, així com diners en efectiu, una pistola, documentació rellevant, vehicles d'alta gamma i dispositius electrònics.

Segons les investigacions, l'organització tenia activitat en diverses comunitats autònomes, incloent la Comunitat Valenciana, Catalunya i Navarra. Es calcula que el valor de la marihuana traficada per aquesta organització durant el període investigat podria ascendir a un milió d'euros en el mercat. A més, s'estima que s'hauria defraudat un import de 750.000 euros en subministrament elèctric.

La investigació va començar l'any anterior quan es va detectar la presència d'un grup sospitós d'albanesos que suposadament formaven part d'una xarxa criminal a la localitat d'Orpesa (Castelló). Es va descobrir que aquest grup comptava amb l'ajuda d'un agent immobiliari espanyol, que facilitava els locals per al cultiu de marihuana mitjançant la manipulació dels comptadors d'electricitat.

Els investigadors han identificat més de 31 persones vinculades a aquesta organització, que exercien diverses funcions en l'estructura de la xarxa. Aquestes funcions anaven des de captar nous membres fins a instal·lar i cuidar les plantacions.

L'operació Masies ha estat realitzada pel Grup d'Informació de Castelló amb el suport de diverses unitats de la Guàrdia Civil i continua oberta, no descartant-se futures detencions. La investigació està sota la direcció del Jutjat d'Instrucció Núm. 6 de Castelló.

Te puede interesar
Lo más visto