La Diputació de Castelló ha aprovat el repartiment dels 15 milions d'euros que destinarà al Fons de Cooperació Municipal durant l'any 2023.

La intenció de l'àrea d'Hisenda de la Diputació de Castelló és ordenar de manera immediata les transferències als ajuntaments perquè puguin disposar dels fons assignats en el marc del Fons de Cooperació Municipal.

General 23 de mayo de 2023 Redacció Redacció
52919641950_8dee97693c_c

El ple de la Diputació de Castelló ha aprovat el repartiment dels 15 milions d'euros que aportarà a la Comunitat Valenciana al Fons de Cooperació Municipal per a l'any 2023. Aquesta distribució es basa en el nombre d'habitants de cada municipi, tot i que s'han aplicat factors de correcció per beneficiar els ajuntaments de les localitats més petites i amb menys població. El repartiment oscil·la entre els 62.086 euros per al municipi més xicotet, Castell de Cabres, i l'1.375.590 euros per a la capital de la província.

L'àrea d'Hisenda té la intenció de realitzar les transferències de manera immediata perquè els ajuntaments puguen disposar dels fons corresponents el més aviat possible.

D'altra banda, en el mateix ple s'ha aprovat una declaració institucional d'adhesió al 'Manifest pel manteniment de l'economia de Castelló'. En aquest manifest, es sol·licita l'aplicació immediata de les ajudes del govern per a la indústria ceràmica de la província de Castelló, ja que aquest sector és fonamental per a l'economia local i representa una part significativa de l'ocupació. La declaració institucional ha comptat amb el suport unànime dels diputats del Partit Socialista, Partit Popular, Compromís i Ciutadans.

Aquesta aprovació marca el tancament del mandat 2019-2023 amb un total de 86 declaracions institucionals i 49 mocions aprovades pels quatre grups representats en el ple de la Diputació.

El 'Manifest pel manteniment de l'economia de Castelló' compta amb el suport de diverses organitzacions empresarials, sindicals, col·legis professionals i altres entitats relacionades amb el sector ceràmic i altres indústries de la província.

Te puede interesar
Lo más visto