El Departament de Cultura ha posat en marxa el projecte "Impuls a la Dansa 2023", una iniciativa que té com a objectiu acostar la dansa a tot el territori de la Comunitat Valenciana.

La segona edició del projecte "Impuls a la Dansa" es desenvoluparà a Villena, Silla, el Puig de Santa Maria, Aldaia, Aielo de Malferit, Borriana, Almassora, Dénia, L’Escorxador d’Elx i l’UJI de Castelló

General 24 de mayo de 2023 Redacció Redacció
230524_EDUC_Foto_ImpulsDansa

El projecte "Impuls a la Dansa" organitzat per Dansa València, en col·laboració amb la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport i l'Institut Valencià de Cultura, porta la dansa a diferents localitats de la Comunitat Valenciana. Enguany, les activitats tindran lloc a Villena, Silla, el Puig de Santa Maria, Aldaia, Aielo de Malferit, Borriana, Almassora, Dénia, l'Escorxador d'Elx i la Universitat Jaume I de Castelló.

El festival té com a objectiu principal apropar les arts del moviment a nous espais i fomentar el coneixement i l'apreciació de la dansa des de diversos àmbits i perspectives. A través de dues línies de treball, que inclouen la formació de programadors d'espais escènics municipals i l'estada remunerada d'artistes i companyies valencianes als municipis participants, es busca generar una xarxa de connexió i col·laboració entre artistes locals, programadors i el públic, creant una comunitat que valora i gaudeix de la dansa.

El programa inclou diverses activitats i estades de formació, creació i mediació per a les companyies seleccionades a través d'una convocatòria pública. Les companyies participants en aquesta edició són Bernat Macià, Cia. Marroch, Mar García i Javi Soler, Cia. Manzanera, Cia. La Siamesa, Irene de la Rosa, Over & Out, Débora Ruiz, Cristina Martí, Columpiant la Dansa i Elvira Madrigal.

A més, s'organitzen sessions formatives per a programadors en què es visiten centres de referència i es proporcionen coneixements sobre les arts del moviment i el funcionament del mercat escènic. També es realitzen accions de mediació lúdica amb el col·lectiu Dánzate per a involucrar els públics locals.

Amb aquest projecte, Dansa València busca crear una xarxa de connexions i promoure la circulació d'espectacles de dansa a tot el territori valencià, fomentant la participació, la formació i l'apreciació de la dansa en diverses localitats.

Te puede interesar
Lo más visto