L'Ateneu de la ciutat s'immersa en la commemoració del centenari de la coronació de la Verge de Lledó amb una proposta cultural liderada per Josep Miguel Francés.

En el marc de les celebracions del centenari de la coronació de la Verge de Lledó, Josep Miguel Francés, qui va ser prior de la basílica de la patrona de Castelló durant 11 anys, realitzarà un viatge en el temps a través d'imatges i anècdotes per reviure aquest esdeveniment tan rellevant per a la ciutat.

General 24 de mayo de 2023 Redacció Redacció
Josep Miquel Francés 1

L'Ateneu de Castelló continua amb la seva agenda cultural per al mes de maig i destaca la visita de Josep Miquel Francés Camús, prior de la Basílica de Lledó de Castelló entre els anys 2010 i 2021. En aquesta conferència, que tindrà lloc divendres que ve al Casino Antic, Francés realitzarà un viatge en el temps per recordar l'acte de la coronació de la Verge de Lledó, mitjançant imatges de l'època i revelant històries curioses i anècdotes.

L'esdeveniment de la coronació de la Verge de Lledó va ser un punt d'inflexió en la devoció dels castellonencs, ja que va aconseguir unir a tota la població de la ciutat en els preparatius i en l'engalanament dels carrers. Aquest acte va contribuir a la cohesió social de Castelló en aquell moment.

Durant la conferència, Francés abordarà temes com el context polític i social de l'època, els preparatius i adorns de la festivitat, la confecció del mantell i la corona, així com la figura del cardenal Francisco Vidal Barraquer, encarregat de la coronació. A més, es repassarà la processó que va recórrer els carrers de la ciutat fins a la plaça de la Independència, on es va construir El Fanal en commemoració de la coronació.

Cal destacar el paper de Francés en la preservació de la Basílica del Lledó com a símbol religiós, cultural i festiu important per als castellonencs, així com la seva tasca de divulgació sobre la imatge de la Mare de Déu de Lledó.

Te puede interesar
Lo más visto