L'Alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat que reclamarà la gestió municipal del Centre Especialitzat d'Atenció a les Persones Majors (CEAM) de l'Olivera

L'Ajuntament de Vila-real ha presentat el Pla de Convivència, Humanització i Millora dels Espais Públics, el qual inclourà un programa destinat a esponjar els barris de la ciutat. Aquest programa té com a objectiu utilitzar els solars buits com a espais per a la convivència veïnal i per a promoure activitats culturals o comercials

General 25 de mayo de 2023 Redacció Redacció
debat Poble (1)

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha anunciat que reclamarà la gestió municipal del Centre d'Atenció a les Persones Majors (CEAM) de l'Olivera, actualment gestionat per la Generalitat. Aquesta proposta forma part del seu programa per millorar la qualitat de vida i l'atenció als grans de la ciutat.

Benlloch ha destacat que la gent gran és una prioritat per a l'Ajuntament i que és important que l'atenció a aquest col·lectiu es realitze des de la proximitat que només pot oferir l'Administració local. Per aconseguir-ho, reclamaran que la gestió del CEAM siga competència municipal, i això haurà d'anar acompanyat del finançament necessari per a garantir el bon funcionament del centre.

L'alcalde ha reconegut les queixes que s'han produït en relació a la gestió i els serveis del CEAM i ha expressat la seva intenció de donar solució a aquestes queixes. També ha agraït la col·laboració de Comissions Obreres en l'ampliació del CEAM el 2011, recordant que la política per a la gent gran és una prioritat absoluta per a l'Ajuntament.

A més, Benlloch ha anunciat altres propostes dirigides a millorar l'atenció i la qualitat de vida de la gent gran, com la creació d'una Ciutat Amigable amb la gent gran, un centre de cohabitació intergeneracional i una nova residència de gent gran. També ha destacat altres projectes com l'Escola Municipal de Benestar i Felicitat, la implementació del concepte de la "ciutat dels 15 minuts" per apropar els serveis als barris, i el Pla de Convivència, Humanització i Millora dels espais públics als barris.

Pel que fa a aquest últim projecte, s'inclourà un programa específic per a treballar amb els propietaris de solars als barris amb l'objectiu de destinar-los a espais de convivència veïnal. Això permetrà esponjar la ciutat i crear espais per a les persones veïnes on puguin compartir vivències i realitzar activitats. Aquesta iniciativa també tindrà un impacte positiu en els comerços dels barris.

Te puede interesar
Lo más visto