Podem-EU Castelló ampliarà un 57% el pressupost d'atenció primària per a reforçar la sanitat pública i alerta del model “d’amiguisme” del PP

La coalició Podem-EU s'ha reunit amb l'Associació de Defensa de la Sanitat Pública amb l'objectiu de continuar amb el procés de desprivatització dels serveis de salut que es van dur a terme durant l'etapa del Partit Popular (PP) en el govern. A més, han anunciat que tenen previst ampliar els serveis d'urgències a la vesprada en el Raval Universitari

Política 25 de mayo de 2023 Redacció Redacció
que-es

Aquest dimecres, Unides Podem-Esquerra Unida ha mantingut una reunió amb l'Associació de Defensa de la Sanitat Pública Acdesa Castelló per abordar diverses qüestions relacionades amb la millora de la sanitat pública. Durant la trobada, s'ha destacat la necessitat de reforçar el pressupost destinat a l'atenció primària i continuar amb el procés de desprivatització dels serveis de salut que es van dur a terme durant l'etapa del Partit Popular (PP).

La coalició defensa un increment del 57% en el pressupost de l'atenció primària de la Conselleria de Sanitat i proposa ampliar l'horari dels serveis d'urgències en el centre del Raval Universitari. Argumenten que només des de l'esquerra es pot garantir una sanitat pública de qualitat i alerten sobre el model de "amiguisme" del PP.

En la reunió també han participat diverses candidates de la coalició, com Marísa Saavedra, Silvia Peris i Marisol Barceló, així com altres membres procedents del sector sanitari, com Pedro Lorente i Pep Trullén.

Unides Podem-Esquerra Unida té previst augmentar progressivament el pressupost en atenció primària fins a representar el 25% del pressupost de la Conselleria de Sanitat, el que suposaria un increment del 57% en un període de quatre anys. A més, proposen augmentar els recursos humans i materials en l'atenció primària i desenvolupar la primera Llei de Salut Mental de la Comunitat Valenciana.

Pel que fa a l'àmbit municipal, Marisol Barceló ha reivindicat la necessitat d'ampliar l'horari dels serveis d'urgències en el Raval Universitari, així com el projecte d'ampliació de l'Hospital General. També han destacat la intenció d'ampliar la gratuïtat de serveis no coberts pel sistema com a odontologia i òptica.

A més d'això, les candidates autonòmiques, Silvia Peris i Irene Gómez, s'han reunit aquest mateix dimecres amb l'Associació d'Infermeria d'Emergències de la Comunitat Valenciana per abordar qüestions relacionades amb aquest àmbit de la sanitat.

Te puede interesar
Lo más visto