Rototom Sunsplash ha obtingut la certificació de Aenor (Associació Espanyola de Normalització i Certificació) per a la seua petjada de carboni

Aenor apel·la al fet que l'informe publicat d'acord amb l'estàndard internacional ISO 14064 és "una representació fidel" de les emissions de les activitats que duu a terme el festival Rototom Sunsplash

25 de mayo de 2023 Andrea Andreu Andrea Andreu
Plaza Bob Marley edición 2022

El Festival Internacional Reggae Rototom Sunsplash ha obtingut la certificació de la seua petjada de carboni per part d'Aenor, segons l'estàndard internacional ISO 14064-1:2018. Aquesta certificació representa un pas important en el seu camí cap a un futur sense emissions.

L'objectiu del festival és identificar les fonts d'emissió de gasos d'efecte hivernacle i calcular el seu volum generat en cada edició, amb l'objectiu de prendre mesures per a reduir-les i compensar-les positivament. Aquesta certificació és un exercici de transparència i demostra el compromís del festival envers la sostenibilitat ambiental i la lluita contra el canvi climàtic.

La certificació s'ha realitzat a través d'un procés rigorós que ha inclòs l'anàlisi de les principals fonts d'emissió de gasos d'efecte hivernacle relacionades amb el festival, com la logística, el transport, l'allotjament, el consum del públic, els residus i l'ús de les instal·lacions. El resultat final ha establert que la petjada de carboni del festival és de 5.036 tones de CO₂, 3.600 tones menys del que s'havia calculat inicialment.

A més de la certificació de la petjada de carboni, el festival ha realitzat altres accions sostenibles com l'estalvi del consum d'aigua i la reducció de plàstics. Amb el segell 'plastic free', el festival ha evitat el consum de 420.000 botelles de plàstic en l'última edició, substituint-les per solucions d'aigua filtrada proporcionades per Tuawa.

El pròxim pas per al festival és centrar-se en l'acció sobre el 24% de petjada directa, mentre que a mitjà termini buscarà mitigar i compensar el 76% de petjada indirecta per a aconseguir gairebé zero emissions en termes de petjada directa.

Aquesta certificació i els esforços realitzats pel Rototom Sunsplash demostren la seua aposta per la sostenibilitat i l'acció responsable en el camp dels esdeveniments culturals, sent el primer festival del seu gènere a Europa que emet i publicita la seua petjada de carboni certificada de forma independent.

Lo más visto