El Departament de Cultura ha anunciat la publicació d'unes noves ajudes destinades a impulsar la producció artística en àrees no urbanes

Les ajudes per a impulsar la producció artística en àrees no urbanes compten amb un import total de gairebé 1,5 milions d'euros, que provenen dels fons econòmics Next Generation de la Unió Europea

Cultura 25 de mayo de 2023 Andrea Andreu Andrea Andreu
n-20-017

La Conselleria de Cultura ha publicat una nova línia de subvencions en l'objectiu de fomentar la producció i la difusió de manifestacions artístiques en àrees no urbanes. Aquestes subvencions estan finançades pels fons Next Generation EU i el Mecanisme de recuperació i resiliència i seran gestionades per l'Institut Valencià de Cultura.

L'objectiu d'aquestes ajudes és reforçar i desenvolupar un sector cultural fort en àrees no urbanes i augmentar l'activitat cultural arreu del territori. L'import total de les ajudes és de 1.471.907,20 euros i poden sol·licitar-les tant persones físiques com jurídiques residents a la Comunitat Valenciana, així com entitats públiques, incloent ajuntaments i agrupacions d'entitats locals.

Les subvencions estan destinades a finançar projectes i activitats culturals en el medi rural, especialment en localitats amb una població inferior a 30.000 habitants, donant prioritat a les localitats de menys de 5.000 habitants. Les activitats que es poden finançar inclouen esdeveniments o espectacles artístics o culturals, festivals, exposicions, etc., en àmbits com el cinema i les arts audiovisuals, el teatre, la dansa, el circ, la música, les arts visuals, la literatura, l'arquitectura, el disseny i l'artesania.

El termini de presentació de sol·licituds és de 20 dies hàbils a partir del 26 de maig. Hi haurà una comissió tècnica d'avaluació formada per personal de l'Institut Valencià de Cultura i experts independents per a valorar les sol·licituds.

Te puede interesar
Lo más visto