El Premi de Narrativa Vicent Marçà és un reconegut certamen literari que es celebra a Castelló. En aquest cas, la convocatòria ha aconseguit reunir 1.001 contes originals

La iniciativa del Premi de Narrativa Vicent Marçà ha aconseguit la participació de l'alumnat de 38 centres educatius de la ciutat de Castelló. Aquesta xifra reflecteix la gran acollida i el compromís de les escoles amb aquest certamen literari

Cultura 25 de mayo de 2023 Redacció Redacció
libros
libros

El Premi de Narrativa Escolar Vicent Marçà, promogut per la Regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Castelló i la Comissió Cívica Vicent Marçà, celebra enguany la seva 18ª edició, en la qual ha rebut 1.001 contes originals dels alumnes de 5è i 6è de Primària de 38 centres escolars de la ciutat.

Aquesta iniciativa té com a objectius fomentar i difondre l'ús literari del valencià en l'àmbit escolar i incentivar la creativitat artística i imaginativa entre els xiquets i xiquetes castellonenques. Els guardons del concurs es lliuraran a l'Auditori i Palau de Congressos de Castelló el proper 30 de maig, en un esdeveniment que comptarà amb la presència de tots els finalistes i guanyadors.

El concurs compta amb la col·laboració de diverses entitats i institucions, com ara la Generalitat Valenciana, els Col·lectius en Defensa de la Llengua, l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Universitat Jaume I, la Federació Escola Valenciana, la llibreria Babel i l'editorial Bromera.

En aquesta edició, el concurs ha mantingut l'augment de participació dels anys anteriors, amb la recepció d'originals de 38 centres de la ciutat de Castelló. Aquests centres han treballat durant el curs escolar la proposta a l'aula, mostrant un fort compromís amb l'escriptura i la narració inspirades en la figura de l'escriptor Vicent Marçà, qui va morir el 2004.

Els 46 guanyadors del premi veuran publicada la seva obra en un llibre editat per l'Editorial Bromera, després de la selecció realitzada per un jurat integrat per persones reconegudes en el camp de la literatura valenciana. L'Ajuntament de Castelló distribuirà aquests llibres a tots els centres educatius de Primària de la ciutat, fomentant així la lectura i l'apreciació de les obres literàries dels joves talentosos.

Te puede interesar
Lo más visto