El Museu del Taulell descobreix l'art dels sotabalcons a 300 estudiants ondenses i exposa les seues obres

La iniciativa ensenya als més xicotets aquesta característica decoració ceràmica del centre històric ondense

Cultura 26 de mayo de 2023 Redacció Redacció
IMG_0070

El Museu del Taulell Manolo Safont d'Onda ha inaugurat una nova edició de l'exposició Sotabalcons, feta per uns 300 alumnes de sisé de Primària de col·legis de la localitat.


La iniciativa del museu ondense està dividida en tres fases. En la primera, els xiquets i xiquetes dels col·legis fan una visita guiada pel centre històric del municipi descobrint els nombrosos sotabalcons que el decoren. Després, a l'aula, fan els seus propis dissenys per a acabar portant-los al Museu en una nova exposició temporal.


El regidor d'Educació del Consistori ondense, Vicente Ramón, ha inaugurat l'exposició al costat de l'equip del museu, l'alumnat que l'ha dissenyada i membres de la corporació. “La millor manera de conéixer la nostra història i la nostra cultura és divertint-se amb elles”, ha declarat. “Gràcies a aquesta iniciativa, que porta moltes edicions, els xiquets i xiquetes d'Onda coneixen aquesta singular part de la nostra artesania i gaudeixen dissenyant els seus propis models”, ha afegit.


Sotabalcons

Els sotabalcons són elements decoratius típics de les cases del centre històric ondense. Es tracta d'elaborats dissenys de ceràmica col·locats en la part inferior dels balcons que serveixen per a ornamentar les façanes.


El visitant pot gaudir d'aquestes decoracions mirant cap amunt en els passejos pel centre d'Onda. Hi ha impressionants exemples d'aquesta mena d'artesania als carrers adjacents a llocs emblemàtics com la Font de dins, la plaça de la Sinagoga o l'església de l'Asunción.


Iniciatives educatives

El Museu del Taulell Manolo Safont destaca per la seua constant activitat per a implicar els més joves en el coneixement de la cultura ceràmica d'Onda. Així, la setmana passada va inaugurar l'exposició Cap a un passat sostenible, feta per alumnat dels instituts Serra d’Espadà i Torrelló i del Màster de Secundària de la Universitat Jaume I. 

Te puede interesar
Lo más visto