L’Ajuntament d’Onda rep més de 35.000 euros en ajudes per a fomentar l'ús del valencià

L'agència de promoció del valencià AVIVA Onda ha dut a terme nombroses campanyes, edicions i esdeveniments. Ramón: “Estem molt satisfets amb la labor duta del departament i aquesta ajuda servirà per a seguir en la mateixa línia"

General 30/05/2023 Redacció Redacció
Onda Ajudes Valencia

L'Ajuntament d'Onda ha rebut una ajuda de 35.879 euros per a seguir amb la seua labor de foment del valencià. La subvenció, de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, és la més alta entre municipis de menys de 50.000 habitants i està per damunt de ciutats com Castelló de la Plana, Alcoi, Torrent o Alzira.

L'Agència de Promoció del Valencià AVIVA Onda ha dut a terme nombroses accions entre les quals destaquen les campanyes Llig un còmic i Carta als Reis d’Orient, fetes en col·legis; Dis-li-ho en valencià, en instituts, el Casal Jove i el Local d’Associacions; De tapes per Onda, organitzada junt a Hosturionda; Al mercat comprem en valencià, organitzada junt a l’Associació Local de Venedors del Mercat Municipal; Rebaixes i descomptes, junt a Onda Centre Comercial i El valencià sempre al teu costat, amb personal de l’Ajuntament.

A més, AVIVA Onda ha editat els números 16, 17 i 18 de la Onda en valencià, el calendari municipal per a l’any 2023, l’agenda escolar 2023-2024, la unitat didàctica de la Carta Pobla, l’event dels Jocs Tradicionals Valencians i la retolació de col·legis i edificis públics. L’Agència també va organitzar la celebración del Nou d’Octubre amb la cercavila, els concerts i les activitats infantils. Al llarg de l’any també ha celebrat espectacles infantils en valencià com teatres de titelles i contacontes.
​ 
Al respecte, l’edil d’Educació, Vicente Ramón, ha declarat: “Estem molt satisfets amb la labor duta del departament i aquesta ajuda servirà per a seguir en la mateixa línia”.

Servei d’assessorament

Cal recordar que l’ Agència de Promoció del Valencià dona un servei d’assessorament lingüístic i traducció als comerços, restaurants, bars, empreses, associacions, ONG i colles que vulguen elaborar els seus materials en valencià (cartells, menús, models de documents, llistes de preus, fullets informatius, catàlegs...).

Te puede interesar
awdwafaw

Peñíscola: Novembre, el mes del Benestar Social en Acció

Redacció
General 02/11/2023

A Peñíscola, el mes de novembre no solament marca l'inici de la temporada hivernal, sinó que esdevé el "Mes del Benestar Social en Acció". La regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Peñíscola està duent a terme una sèrie d'iniciatives destinades a destacar la tasca crucial dels Serveis Socials municipals en la ciutat

Lo más visto