En la XI legislatura de les Corts Valencianes, quatre formacions polítiques conformaran el parlament autonòmic.

En aquesta XI legislatura de les Corts Valencianes, la participació electoral s'ha situat en el 64,56% del cens. Això representa una disminució de 11 punts en comparació amb els comicis d'abril de 2019.

Política 29 de mayo de 2023 Andrea Andreu Andrea Andreu
230528_JUST_foto2_Bravo

Els resultats de les eleccions autonòmiques del 28 de maig mostren una composició de les Corts Valencianes amb quatre forces polítiques. El Partit Popular (PP) ha sigut el partit més votat, amb 40 diputats, seguit del PSPV-PSOE amb 32 diputats. Compromís ha obtingut 14 representants i VOX ha aconseguit 13 escons. Unides Podem-EUPV i Ciutadans no han obtingut representació en aquestes eleccions.

Pel que fa a les províncies, a Alacant, el PP ha aconseguit 15 diputats, el PSOE 11, VOX 5 i Compromís 4. A Castelló, el PP ha obtingut 10 escons, el PSOE 8, VOX 3 i Compromís 3. A València, el PP ha aconseguit 15 diputats, el PSOE 13, Compromís 7 i VOX 5.

La consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha felicitat al partit guanyador i ha agraït la participació dels membres de les meses electorals, així com de les interventores i apoderades de les formacions polítiques i del personal públic que ha treballat durant la jornada electoral.

Te puede interesar
Lo más visto