El Museu del Taulell d'Onda amplia la seua col·lecció amb 14 pintures de Manolo Safont i una làpida romana

Ballester: “Hem d'agrair als ciutadans la seua cooperació amb la preservació i la divulgació de la nostra història”

Cultura 30 de mayo de 2023 Andrea Andreu Andrea Andreu
NDP - Donación Museo

El Museu del Taulell Manolo Safont ha celebrat hui l'acte de recepció de dues noves donacions per a ampliar la seua gran col·lecció de ceràmica artística, de les més importants a nivell nacional.

D'una banda, ha rebut un lot de catorze pintures ceràmiques fetes pel mateix Manolo Safont. Les obres d'art formaven part de la col·lecció privada de Domiens Leppens, conegut popularment en el municipi com Nik. Leppens, amic personal de l'artista, ha donat catorze taulells de gran valor artístic.

D'altra banda, el ondense Tomás León Perona, ha donat un deixant funerari romà datada en el segle I d. C. Aquest vestigi funerari, en el qual encara es pot llegir l'epitafi del difunt, passarà a la col·lecció del Museu d'Història Local, situat al Castell de les 300 Torres.

A l'acte de signatura de les actes de donació ha acudit l'alcaldessa d'Onda, Carmina Ballester; el director del Museu del Taulell Manolo Safont, Vicent Estall; el professor de la Universitat de València i autor d'un estudi sobre el deixant funerari donat hui, Ferran Arasa, el Doctor en Història, Vicent García Edo; el secretari executiu del Consell Valencià de Cultura, Jesús Huguet; els propis donants i afins.

Ballester ha agraït la generositat de les aportacions: “Hem d'agrair als ciutadans la seua cooperació amb la preservació i la divulgació de la nostra història com a poble”. “La col·lecció del Museu del Taulell continua creixent i oferint una important mostra de la nostra cultura”, ha declarat.

Te puede interesar
Lo más visto