
Vila-real espera superar els 2.000 participants en l’onzena edició de les Jornades de l'Orgull Friqui
El Centre de Congressos acollirà aquesta activitat els dies 31 de maig i 1 de juny
Turisme Comunitat Valenciana i el Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE) treballen conjuntament per a donar a conéixer la marca ‘S’ de Sostenibilitat Turística. D'aquesta manera, han llançat un projecte pilot en el qual participen 40 empreses turístiques de les tres províncies.
En aquest marc de treball, Turisme i el ICTE han organitzat una jornada tècnica en el Complex Administratiu 9 d'Octubre de València, que ha congregat aquest dijous a representants de les 40 empreses turístiques seleccionades per a participar en el projecte pilot.
L'objectiu d'aquesta sessió ha sigut donar a conéixer els compromisos que s'adopten i els beneficis que es deriven d'aquesta distinció, així com detallar la planificació i actuacions a executar. En aquesta jornada, ha participat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, i el director del ICTE, Fernando Fraile, qui ha explicat els requisits tècnics de la certificació.
Durant la seua intervenció, Colomer ha destacat que “la política turística té eixos intocables com la sostenibilitat” i ha recordat que la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat de la Comunitat Valenciana “és molt clara en el terreny de la qualitat certificada”.
El titular de Turisme ha agraït la labor i la defensa per l'impuls de la qualitat turística que realitza el ICTE, també en els moments més complicats de pandèmia. En aquest sentit, ha assenyalat que “va ser l'encarregat de generar 22 protocols per a la convivència de l'activitat del sector turístic amb el COVID-19 i les seues conseqüències”.
Sostenibilitat Turística
En concret, el grup de 40 empreses participants en aquest projecte pilot de ‘S’ de Sostenibilitat Turística el formen restaurants i empreses de servei d'àpats, de turisme actiu, hotels, guies de turisme, museus i centres d'interés visitable, empreses de turisme actiu, càmpings i àrees d'autocaravanes, cellers, ports esportius i agències de viatge, entre altres.
Els municipis participants en aquest projecte són Segorbe, Benicarló, Montanejos, Orpesa, Vinaròs, Castelló de la Plana, Torreblanca, Alcala de Xivert, Benidorm, la Vila Joiosa, Calp, El Campello, Dénia, Alacant, València, Alzira, Carcaixent, Utiel, Requena, Cullera i Caudete de las Fuentes.
Cal ressaltar que s'ha prioritzat a empreses certificades amb la de Q Qualitat Turística o ben distingides amb el segell Compromís Qualitat Turística (Sicted), ja que són empreses familiaritzades amb la gestió de la qualitat i la millora contínua.
En aquest sentit, la Comunitat Valenciana és la tercera en nombre de certificacions Q de Qualitat Turística, representant el 17,45%. En el marc del Sicted, la Comunitat Valenciana és la primera en nombre de distingits, ascendint a 1.369 i representant el 21,3% del total nacional.
Després d'aquesta jornada, les empreses participants rebran una visita tècnica en el propi establiment i una assistència en línia per a guiar i orientar a empresaris i empresàries en el compliment amb les especificacions tècniques requerides per a obtindre aquest segell.
Aquesta iniciativa s'emmarca dins del conveni entre Turisme i ICTE, dotat amb 160.000 euros, i la finalitat dels quals és, entre altres, promoure aquesta marca a través d'una experiència pilot en la Comunitat Valenciana.
La marca ‘S’ de Sostenibilitat Turística
La ‘S’ és una especificació tècnica elaborada pel ICTE per a les organitzacions turístiques, que pretén marcar el camí a empreses i gestors públics perquè contribuïsquen activament a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).
Per a obtindre-la, les organitzacions turístiques han d'elaborar una memòria anual que evidencie el seu compromís en la consecució d'almenys tres dels 17 ODS. En el marc del conveni, se secunda econòmicament el cost d'auditoria, tant de la ‘S’ com de la ‘Q’ de Qualitat Turística.
Aquest certificat aporta un element diferenciador i ofereix un valor afegit a l'empresa, contribuint a l'entorn econòmic, sociocultural i mediambiental.
El Centre de Congressos acollirà aquesta activitat els dies 31 de maig i 1 de juny
L’alcaldessa Begoña Carrasco participa en una trobada sobre patrimoni marítim i anuncia una aliança estratègica amb Sète i La Spezia
La ciutat acull tècnics de set països en una reunió tècnica centrada en la creació de rutes culturals sostenibles amb la ceràmica com a eix principal
La ciutat rep també els reconeixements de Sendera Blava per al Parc Litoral i Centre Blau per a la Biblioteca de la Mar
Una setmana de xarrades gratuïtes i activitats formatives posa el focus en l’acompanyament, la convivència i la criança positiva
Les jornades del 16 i 17 de maig inclouen xarrades sobre tràmits electrònics i una nova edició de Xarxakids per a introduir els xiquets en les TIC de manera lúdica
La ciutat rep també els reconeixements de Sendera Blava per al Parc Litoral i Centre Blau per a la Biblioteca de la Mar
El Patronat d’Esports aprova 490.000 euros en subvencions i millores en infraestructures municipals
L’alcaldessa Begoña Carrasco participa en una trobada sobre patrimoni marítim i anuncia una aliança estratègica amb Sète i La Spezia
Nou cellers de set municipis castellonencs presenten els seus vins amb IGP en un acte que busca enfortir el sector vitivinícola i reforçar l’economia rural
El Centre de Congressos acollirà aquesta activitat els dies 31 de maig i 1 de juny