Representants d’ASOL expliquen els projectes desenvolupats amb el 0,7% solidari de Morella

Aquesta ONG desenvolupa els seus projectes per a la millora de vida de les comunitats desfavorides al Salvador

General 01 de junio de 2023 Redacció Redacció
2023-05-31 Reunió ONG

L’Asociación Amanecer Solidario (ASOL) és una de les ONG que participa en projectes de cooperació al Salvador. Ahir van visitar Morella Salvadora Hernández, del Centro de desarrollo integral comunitario de Torola (El Salvador); Chepe, del Departament de Salud de Torola; Said Rovira, secretari d’ASOL al Salvador; i Luís Martínez, president d’ASOL a la Comunitat Valenciana. Així, van aprofitar per a reunir-se amb la regidora de Cooperació, Malú Blasco, el regidor d’Hisenda, Joan Carles Marcobal; i el representant d’ASOL a Morella, Carlos Sangüesa, i explicar els projectes desenvolupats per l’associació amb l’ajuda del 0,7% del pressupost municipal.

Des d’ASOL van agrair l’aportació econòmica de l’Ajuntament de Morella per a la millora de les condicions de vida de les comunitats desfavorides del Salvador, així com l’ajuda prestada durant la pandèmia de la COVID-19 per la precarietat d’aquestes. A més, van explicar les inversions actuals en el departament d’infància. D’aquesta manera, Malú ha volgut “agrair la visita dels i les representants, així com la seua tasca de cooperació amb les comunitats desfavorides”. L’edil ha destacat que “la societat morellana és molt solidària i s’implica en diferents projectes d’ajuda a països d’arreu del món, amb els quals col·laborem amb 17.000 euros repartits entre els projectes que es presenten”.

Morella amb Ucraïna

El Consell municipal de la solidaritat convoca una nova concentració enfront de la guerra a Ucraïna el divendres 2 de juny a les 20.00 hores. Com cada primer divendres de mes, la plaça de l’ajuntament acollirà esta concentració en repulsa d’este conflicte. Cal recordar que, les concentracions a Morella es convoquen periòdicament des que va començar la guerra. Durant les primeres setmanes es van convocar de manera setmanal i, amb el pas del temps, es fa mensualment. Aquestes també han comptat amb les diverses famílies ucraïneses acollides al municipi. A més, també es va portar a terme una campanya de recollida de material humanitari i donacions econòmiques junt amb les ONG Creu Roja, Cáritas, ACNUR i Delwende.

Te puede interesar
Lo más visto