L'Ajuntament de Betxí i Facsa continuen millorant la xarxa d'aigua potable de la localitat

L'Ajuntament de Betxí continua donant continuïtat al seu compromís de millora de la qualitat de vida i benestar dels seus veïns i veïnes

General 02 de junio de 2023 Redacció Redacció
Trabajos de mejora red abastecimiento agua potable_Betxí_Facsa (1)

En aquest context, el consistori està escometent la segona fase de millora del projecte municipal en l'avinguda Primer de Maig i, paral·lelament, renovarà de la mà de Facsa la xarxa de distribució d'aigua potable en el costat parell d'aquest vial, des del carrer Constitució fins al carrer Vilavella.

El treball comprén la renovació de la xarxa en aquesta avinguda, on Facsa reemplaçarà 215 metres de l'actual xarxa de fibrociment per una conducció nova de polietilé i 110 mm de diàmetre, ja que el fibrociment és un material fora d'ús per les seues males propietats mecàniques.

El projecte de renovació inclou també el canvi i instal·lació d'un total de set noves vàlvules de seccionament de la xarxa, així com un hidrant, una boca de reg i 17 escomeses domiciliàries de major diàmetre -passaran de 25 mm de diàmetre actual a un nou de 32 mm- que augmentaran el cabal i pressió en el punt de lliurament a l'usuari.

Aquesta última actuació d'optimització de la xarxa i les ja executades en projectes anteriors suposen la renovació completa de la xarxa de distribució i els seus elements afins en tota la longitud de l'avinguda Primer de Maig. D'aquesta manera, el consistori i la companyia s'adapten a les noves normes sanitàries i de control de pèrdues per fugides, en instal·lar nous i més moderns materials en la infraestructura d'aquest servei municipal.

Cal destacar que el consistori i Facsa no sols estan renovant infraestructures amb nous materials, més fiables i millors per al sanejament que els reemplaçats, sinó que també han implementat amb anterioritat millores tecnològiques en el control telemàtic de cabals i qualitat de l'aigua per zones o sectors. Així com en instal·lacions de bombament, emmagatzematge i potabilització, que possibiliten controlar l'estat d'aquestes instal·lacions les vint-i-quatre hores del dia.

Te puede interesar
Lo más visto