Castello 24. El digital de Castelló Castello 24. El digital de Castelló

Almenara formarà part de la investigació "impuls" de l'institut de biomecànica de València

L'objectiu és facilitar un envelliment actiu i saludable amb l'ús d'innovacions tecnològiques

Sanitat 07/06/2023 Redacció Redacció
impuls2

La localitat d'Almenara ha sigut un dels quatre municipis de la Comunitat Valenciana seleccionats per a formar part del programa “Impuls”, un estudi o investigació aplicada, l'objectiu de la qual és facilitar un envelliment actiu i saludable amb l'ús d'innovacions tecnològiques. El programa està desenvolupat per l'Institut de Biomecànica de València (IBV), finançat per l'IVACE i amb la col·laboració de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives i de l'Ajuntament d'Almenara a través dels Serveis Socials.

La intenció és que en les activitats, tallers i propostes del projecte participen 215 veïns i veïnes d'Almenara. Aquestes estaran dirigides a dos col·lectius, persones majors de 65 anys d'una banda, i per una altra a cuidadors i cuidadores familiars o professionals majors de 45 per una altra. La intenció de l'IBV és que participen 1000 persones en aquesta investigació repartits entre Almenara (la Plana Baixa), Sagunt (Camp de Morvedre), Alcoi (l'Alcoià) i la mancomunitat formada per Yátova, Macastre i Alborache (la Foia de Buñol). L'IBV iniciarà en breu el procés de selecció de les persones participants.

El programa començarà aquest mes de juny amb la primera fase i posteriorment es desenvoluparà entre els mesos de setembre i novembre. La investigació “Impuls” a més dels preliminars i la presa de resultats i conclusions final, compta bàsicament amb quatre accions clau i d'anàlisis amb les seues diverses fases i metodologia, per a la qual cosa  es realitzaren tallers i altres activitats. La primera acció será: Com estic envellint?, la segona: Com aconseguisc una llar més còmoda, segura i funcional?, la tercera: Quins serveis necessite al meu poble per a envellir d'una forma més saludable i independent? i la quarta: Què faig per a cuidar-me?

Te puede interesar

Lo más visto

rdhggjv

L’alumnat treballador del Taller d’Ocupació de Nules VIII està realitzant importants actuacions de manteniment en diferents llocs del municipi. Aquest taller inclou les especialitats d’obra

Redacció
Economía 23/09/2023

Dins els treballs realitzats per l'alumnat d'obra destaquen la millora i manteniment dels edificis i patis dels CEIP Lope de Vega i Pío XII, entre altres. Els alumnes-treballadors de fusteria han realitzat tasques de manteniment i reparació de mobiliari urbà, jocs infantils de centres educatius i parcs, a més de construir taules de pic-nic i tanques de fusta

sdwdd

El PSPV-PSOE acusa al conseller d'Educació de ser "el paradigma de la insolvència del Consell de Mazón" en provocar "el major caos en l'inici del curs escolar que es recorda"

Redacció
Política 22/09/2023

El portaveu socialista d'Educació a les Corts Valencianes, el castellonenc Jose Luis Lorenz, ha acusat el conseller d'Educació, José Antonio Rovira, de ser "el paradigma de la insolvència del Consell de Mazón" en provocar "el major caos en l'inici del curs escolar que es recorda a la Comunitat Valenciana"

Newsletter