Canet lo Roig es convertirà en la capital de l'oli amb el seu popular i multitudinària XX Fira de l’Oli

Canet lo Roig es convertirà el pròxim cap de setmana en la capital provincial de l'oli gràcies al seu ja consolidada Fira de l’Oli Gastrocultural, que enguany aconsegueix la seua edició número 20

Cultura 07 de junio de 2023 Redacció Redacció
FIRA DEL OLI 2022

“Hem programat la Fira de l’Oli com una celebració popular que pot ser gaudida per tota la família”, assegura 
l'alcaldessa de la localitat, María Ángeles Pallarés.


De fet, el programa que s'ha preparat per a aquesta XX Fira de l’Oli Gastrocultural de Canet lo Roig, i que es desenvoluparà els dies 10 i 11 de juny, “combina la gastronomia, que és l'eix central de la nostra manifestació, amb la cultura i les reivindicacions de les nostres tradicions”, explica Pallarés, qui ressalta la participació de nombrosos col·lectius i associacions “en la posada en marxa de nostra Fira”.


A grans trets, es pot ressaltar que la XX Fira de l’Oli Gastrocultural de Canet lo Roig s'iniciarà amb una original i atractiva exposició sobre les oliveres mil·lenàries de la localitat en 3D, i posteriorment tindrà lloc una mostra de vestits antics, així com una exposició i venda de mantons de Manila, totes dues a càrrec de la Associació d’Estimes de Casa de Canet lo Roig. A més, en la inauguració oficial de la Fira, que tindrà lloc a les 12 hores, participarà l'Agrupació Musical Santa Cecilia de Canet lo Roig i el Grup de Danses local. La resta de la jornada inclourà la visita al Celler La Canetana, un taller de formatges dins de l'apartat denominat Canetapa, que també inclourà un tast i, per a finalitzar, l'actuació del grup Paradita Flamenca.​


En aquest sentit cal subratllar que enguany, i per a commemorar la celebració de convocatòria número 20 -no es va poder celebrar ni en 2020 ni en 2021- els protagonistes de l'acte d'inauguració seran la Cooperativa Sant Isidre de Canet lo Roig, El Canetà, Olis Cannetum, Vins l’Estanquer, Celler la Canetana i Lleteria Castol. “Es tracta d'un homenatge a totes les empreses agroalimentàries que s'han creat al poble en aquests més de 20 anys”, assenyala María Ángeles Pallarés.


En la jornada del diumenge, i al marge de la manifestació comercial, destaquen de manera molt especial un concurs de ‘all i oli’ i un showcooking japonés a càrrec de Sukomi Experience i el seu xef Christian Drim.


La Fira de l’Oli comptarà “amb un ampli ventall d'activitats complementàries que li atorguen un valor afegit a l'esdeveniment. Canet lo Roig oferirà aquest cap de setmana una gran varietat de propostes per a tots els públics", puntualitza l'alcaldessa.

Te puede interesar
Lo más visto